ΥΠΟΙΚ: Έκδοση διατάγματος για τις υπερβολικές χρεώσεις των Τραπεζών

Ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο οποίος μαζί με τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κωνσταντίνο Ηροδότου παρευρέθηκαν σήμερα στη συζήτηση του θέματος στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής, την επόμενη εβδομάδα προτίθεται να προχωρήσει στην έκδοση διατάγματος για αντιμετώπιση του ζητήματος των υπερβολικών χρεώσεων των Τραπεζών.

Το Διάταγμα θα περιλαμβάνει τρία βασικά μέτρα για περιορισμό των υπερχρεώσεων.

Την επιβολή πλαφόν στις ετήσιες χρεώσεις πάνω σε βασικές υπηρεσίες των Τραπεζών.

Δεύτερο, με βάση το Διάταγμα, για κάποιες υπηρεσίες δεν θα υπάρχει όριο για αριθμό πράξεων ενώ για κάποιες άλλες θα υπάρχει συγκεκριμένο όριο το χρόνο, πάνω από το οποίο θα υπάρχουν χρεώσεις.

Τρίτο, θα υπάρξουν μηδενικές χρεώσεις για αναλήψεις μετρητών από αυτόματες ταμειακές μηχανές (ΑΤΜ), ανάμεσα σε όλες τις Τράπεζες.

Δηλαδή, οι καταναλωτές δεν θα χρεώνονται αν επιθυμούν να κάνουν ανάληψη μετρητών από μηχάνημα άλλης Τράπεζες από αυτή του λογαριασμού τους.

Τα μέτρα αυτά ανακοίνωσε εντός της Επιτροπής ο Διοικητής, σημειώνοντας πως όλα είναι αποτέλεσμα της μελέτης που διεξήγαγαν και τα οποία παρουσίασαν στον Υπουργό Οικονομικών.

Από την πλευρά του, ο κ. Πετρίδης μιλώντας εντός της Επιτροπής είπε πω συμφωνούν με τη φιλοσοφία της μελέτης, θα ακολουθήσει εντός των ημερών διαβούλευση με τις Τράπεζες και εντός μιας εβδομάδας θα προχωρήσει στην έκδοση του Διατάγματος.