Υπογράφηκε η σύμβαση για εγκατάσταση GPS στα οχήματα της Δημόσιας Υπηρεσίας

Υπογράφηκε σήμερα 29 Σεπτεμβρίου 2016 στο Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, η σύμβαση που αφορά στην εγκατάσταση του συστήματος διαχείρισης στόλου για οχήματα της Δημόσιας Υπηρεσίας (GPS).

Τη συμφωνία υπέγραψαν εκ μέρους του Υπουργείου, ο Διευθυντής του Τμήματος Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών κ. Λούης Τιμοθέου και εκ μέρους της επιτυχούσας εταιρείας SSM Computer Systems Ltd, ο Εκτελεστικός Διευθυντής κ. Στέλιος Παπαγεωργίου.

H διάρκεια της σύμβασης είναι για εφτά έτη και το ετήσιο κόστος ανέρχεται σε 237 χιλιάδες Ευρώ. Το συνολικό κόστος της σύμβασης θα είναι της τάξης του €1.659.000. Ο συνολικός στόλος οχημάτων που θα ενταχθεί στο σύστημα, ανέρχεται στις δύο χιλιάδες περίπου.

Σε ομιλία του ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Μάριος Δημητριάδης σημείωσε ότι ανάμεσα στις προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι ο εξορθολογισμός των δημόσιων οικονομικών και η βέλτιστη αξιοποίηση των υφιστάμενων πόρων.

«Η σύμβαση που υπογράφηκε σήμερα ενώπιων σας, έχει ως στόχο την ορθολογιστική διαχείριση του στόλου οχημάτων της Δημόσιας Υπηρεσίας, μέσω των δεδομένων και των αναφορών που θα παράγει το σύστημα», σημείωσε.

Το εν λόγω σύστημα, ανέφερε, θα παρέχει την πληροφόρηση που απαιτείται, έτσι ώστε να ληφθούν διορθωτικά μέτρα για την επίτευξη εξοικονομήσεων στο λειτουργικό κόστος του στόλου, την αύξηση της ασφάλειας τόσο των οχημάτων όσο και των οδηγών τους, και την μείωση των εκπομπών ρύπων.

Μέσω της πλήρης αξιοποίησης των οχημάτων και τη βελτίωση του τρόπου οδήγησης των λειτουργών της δημόσιας Υπηρεσίας, αναμένεται να αποκομίσουμε πολλαπλά οφέλη, τόνισε ο κ. Δημητριάδης.

Αναμένω, κατέληξε, την αγαστή συνεργασία της ανάδοχου εταιρείας με το Δημόσιο, ούτως ώστε η σύμβαση να υλοποιηθεί εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί και να επιτευχθεί ο στόχος της ορθολογιστικής διαχείρισης του στόλου οχημάτων της Δημόσιας Υπηρεσίας.

Από της πλευράς του ο Διευθυντής του Τμήματος Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών κ. Λούης Τιμοθέου ανέφερε ότι οι εξοικονομήσεις που θα επιτευχθούν, μόνο από τα καύσιμα κίνησης του στόλου οχημάτων της Δημόσιας Υπηρεσίας, θα υπερκαλύψουν το συνολικό κόστος της εγκατάστασης και αγοράς υπηρεσιών για το εν λόγω σύστημα.

Το σύστημα, πρόσθεσε, θα προσφέρει άμεση πληροφόρηση τοσο για την κατάσταση του στόλου οχημάτων όσο και για την κατανάλωση των καυσίμων. Θα καταγράφει επίσης και θα αξιολογεί την οδική συμπεριφορά των λειτουργών της Δημόσιας Υπηρεσίας.

Πηγή: PIO