Υποβλήθηκαν 5 υποψηφιότητες για το ψηφοδέλτιο ΔΗΣΥ-ΕΛΚ

Για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών της 25ης Μαΐου 2014 για το ψηφοδέλτιο ΔΗΣΥ-ΕΛΚ υπέβαλαν σήμερα, υποψηφιότητα, κατά σειρά υποβολής, η νυν ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους, ο νυν ευρωβουλευτής Ανδρέας Πιτσιλλίδης, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Λευτέρης Χριστοφόρου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης και ο Αντιπρόεδρος του κόμματος Σωτήρης Σαμψών.

Οι υποψηφιότητες υποβλήθηκαν στο Γενικό Διευθυντή Δημήτρη Στυλιανού στα γραφεία του ΔΗΣΥ από τις 9 π.μ μέχρι η ώρα 1 μ.μ.

Η Ελένη Θεοχάρους υπέβαλε την υποψηφιότητα της ηλεκτρονικά, ενώ ο Χρήστος Στυλιανίδης με φαξ.

Υποβάλλοντας την υποψηφιότητα του, ο κ. Πιτσιλλίδης είπε ότι “με την εμπειρία που έχω αποκομίσει στον ένα χρόνο της παραμονής μου στις Βρυξέλλες φιλοδοξώ να συνεχίσω να υπηρετώ τις αρχές της παράταξης του ΔΗΣΥ και την επόμενη πενταετία”.

«Ο Γλαύκος Κληρίδης ο υψικάρινος δρυς της Δημοκρατίας στον τόπο μας, όταν ίδρυσε τον ΔΗΣΥ τον θεμελίωσε με ευρωπαϊκή προοπτική και γι αυτό προσωπικά αισθάνομαι βαριά την ευθύνη και ύψιστη την τιμή κάθε φορά που υποβάλω υποψηφιότητα στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ και ιδιαίτερα των ευρωεκλογών», πρόσθεσε.

Από πλευράς του, ο Λευτέρης Χριστοφόρου είπε πως «έχοντας πλήρη επίγνωση της κρισιμότητας της κυπριακής οικονομίας και των τρεχουσών εξελίξεων στο εθνικό μας θέμα και γνωρίζοντας ότι πλέον οι μεγάλες μάχες δίνονται και οι μεγάλες αποφάσεις λαμβάνονται στην ΕΕ, αποφάσισα να διεκδικήσω θέση στο Ευρωκοινοβούλιο για να έχω τη δυνατότητα να συνεχίσω τη διεκδίκηση των δικαίων του τόπου και του λαού μας τόσο από εδώ όσο και στην Ευρωβουλή».
Ο Αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ Σωτήρης Σαμψών είπε πως «θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση και στην υπηρεσία της παράταξης και της πατρίδας. Η Ευρώπη έχει συγκεκριμένο τρόπο σκέψης και δράσης».

Πρόσθεσε ότι «η επαγγελματική μου κατάρτιση, οι νομικές μου γνώσεις μα κυρίως πάνω απ ΄ όλα η ακαδημαϊκή μου μόρφωση, δίνουν όλα τα εχέγγυα για μια επιτυχή καθόλα πορεία εάν και εφόσον ο Μεγαλοδύναμος με αξιώσει να εκλεγώ στο λειτούργημα του ευρωβουλευτή.

Ανέφερε ακόμη ότι «αν με την βοήθεια του Θεού εκλεγώ, δεσμεύομαι ότι αμέσως θα παραιτηθώ από το αξίωμα του Αντιπροέδρου του ΔΗΣΥ γιατί θεωρώ ότι δεν μπορεί κανένας από την θέση του ευρωβουλευτή να προσφέρει στην παράταξη από το αξίωμα του Αντιπροέδρου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΔΗΣΥ ανακοίνωσε συνεργασία με την Πρωτοβουλία «Μένουμε Ευρώπη» και στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ-ΕΛΚ θα συμμετέχει η κ. Ρένα Χόπλαρου εκ μέρους της Πρωτοβουλίας.

Όπως είναι ήδη γνωστό, μετά τη σχετική απόφαση του Πολιτικού Γραφείου και τη συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κόμμα, στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ-ΕΛΚ θα συμμετέχει και ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης.

Σε δηλώσεις του μετά την υποβολή υποψηφιοτήτων, ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Πρόδρομος Προδρόμου διευκρίνισε ότι μετά τη συμμετοχή της Ρένας Χόπλαρου και του Δημήτρη Συλλούρη, «απομένουν τέσσερις διαθέσιμες υποψηφιότητες».

Ο Πρόεδρος του κόμματος, συνέχισε, πρόκειται να εξασκήσει το δικαίωμα που του παρέχει το Καταστατικό να προτείνει ένα κατά τη δική του επιλογή υποψήφιο, επομένως τρεις θέσεις στο ψηφοδέλτιο μας είναι διαθέσιμες για μέλη του κόμματος.

«Από τους πέντε υποψήφιους που υπέβαλαν υποψηφιότητα», σημείωσε, «η κ. Θεοχάρους θα συμμετάσχει οπωσδήποτε στο ψηφοδέλτιο εξαιτίας της πρόνοιας για τη συμμετοχή γυναικών (υπάρχει ποσόστωση). Από τους υπόλοιπους τέσσερις ενδιαφερόμενους υποψήφιους θα διεκδικηθούν δύο υποψηφιότητες και την απόφαση αυτή θα πάρει προσεχώς, όπως προβλέπει το Καταστατικό του κόμματος, το Πολιτικό Γραφείο».

Η επιλογή των υποψηφίων θα πραγματοποιηθεί με ψηφοφορία από τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου, το οποίο θα συνέλθει το Σάββατο, 15 Μαρτίου 2014.

«Μετά από την ολοκλήρωση του ενδιαφέροντος από μέλη του κόμματος σε συνδυασμό με τους ήδη γνωστούς συνεργαζόμενους υποψήφιους θεωρούμε ότι θα έχουμε ένα πολύ αξιόλογο ψηφοδέλτιο, το οποίο χαρακτηρίζεται από πλουραλισμό και μπορεί να δώσει πολύ αξιόλογες και ισχυρές ποιοτικές επιλογές στην ευρύτερη κοινωνία των πολιτών», κατέληξε ο κ. Προδρόμου.