ΥΠΕΣ: Θα ψηφιστεί ο προυπολογισμός ΡΙΚ – Δεν θα μείνει απλήρωτο το προσωπικό

Ο  Υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, αρχίζει σήμερα κύκλο επαφών με το διοικητικό συμβούλιο και τις συντεχνίες του ΡΙΚ, καθώς και με τα πολιτικά κόμματα,  με στόχο ο προϋπολογισμός του κρατικού ιδρύματος να τεθεί εκ νέου σε ψηφοφορία την Παρασκευή στην Ολομέλεια της Βουλής.

Σε παρέμβαση του στην εκπομπή «Πρώτη Ενημέρωση», ο  κ. Πετρίδης διαβεβαίωσε ότι δεν θα μείνει απλήρωτο το προσωπικό του ΡΙΚ και εξέφρασε την αισιοδοξία πως ο προϋπολογισμός του Ιδρύματος θα ψηφιστεί.

Ανέφερε ότι κατά τις σημερινές επαφές που θα έχει με το συμβούλιο, τη διεύθυνση του ΡΙΚ αλλά και τα κόμματα που καταψήφισαν τον προϋπολογισμό είπε θα γίνει προσπάθεια να διασφαλιστούν οι ανησυχίες και να κατατεθεί κάπως διαφοροποιημένος ο προϋπολογισμός ώστε να ψηφιστεί στην επόμενη συνεδρία της βουλής.

Ο Υπουργός Εσωτερικών,  είπε πως το ΡΙΚ είναι αναβαθμισμένο με πολιτιστικά προγράμματα και ποιοτικές εκπομπές και σειρές ωστόσο υπάρχει ακόμα έδαφος να γίνουν αλλαγές και βελτιώσεις.

Επεσήμανε ότι πρέπει να ενισχυθεί το ειδησεογραφικό τμήμα όμως, τόνισε, για την ποιότητα των ειδήσεων δεν φταίει μόνο το ΡΙΚ αλλά και οι κανονισμοί καλύψεων θεμάτων ειδικά των κομμάτων τα οποία χρήζουν ρύθμισης, όπως είπε.

Επίσης είπε το ΡΙΚ αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στα θέματα προσωπικού τα οποία χρήζουν νομοθετικής ρύθμισης για να επιλυθούν.