ΥΠΕΣ: Η διαδικασία της κατάταξης των ξενοδοχείων εκσυγχρονίστηκε

O Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης μίλησε στη ραδιοφωνική εκπομπή του Τρίτου Προγράμματος ΡΙΚ για  τη μεταρρύθμιση του τομέα του Τουρισμού και δη για το κανονιστικό πλαίσιο που θα διέπει την εν λόγω μεταρρύθμιση.

Το πλήρες κείμενο των ερωτωαπαντήσεων ακολουθεί:

«Ερώτηση: Το πλαίσιο μεταρρύθμισης για τον τουρισμό πρέπει να εγκριθεί με απόφαση της Bουλής, η οποία όμως θα αποφασίσει μετά από τις εκλογές. Δηλαδή, μετά από τις εκλογές θα αρχίσουμε ξανά από την αρχή;

Απάντηση: Τα πάντα είναι θέμα πολιτικής απόφασης. Όλες οι μεταρρυθμίσεις, όσο καλά μελετημένες και να είναι, καταλήγουν σε λήψη πολιτικής απόφασης από την Bουλή για το εάν η ρύθμιση θα εφαρμοστεί ή όχι. Φυσικά, μπορεί στη συνέχεια κάποιος άλλος να αποφασίσει να μην προωθήσει το θέμα στην Βουλή. Είναι θέμα εκτελεστικής εξουσίας και ποιες πολιτικές θα υιοθετήσει, για να τις προτείνει στη Βουλή, η οποία θα έχει τον τελικό λόγο. Σίγουρα, αν αλλάξει η εκτελεστική εξουσία και δεν υιοθετηθεί αυτή η μεταρρύθμιση από την επόμενη κυβέρνηση, η εκτελεστική εξουσία έχει κάθε δικαίωμα να αποσύρει το νομοσχέδιο. Πάντως, ο νομοτεχνικός έλεγχος ολοκληρώθηκε στις 22 Νοεμβρίου 2017 και το νομοσχέδιο ενεκρίθη άμεσα, την προηγούμενη εβδομάδα, από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Ήταν μια δουλειά που άρχισε τον Μάιο 2015. Προσλήφθηκαν εμπειρογνώμονες, έγιναν επιτροπές, έγιναν διαβουλεύσεις. Δώσαμε ερωτηματολόγια σε επιχειρήσεις για να έχουμε ακριβή στοιχεία. Έγιναν διαβουλεύσεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, με όλα τα κυβερνητικά τμήματα και με όλους τους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων και στον ιδιωτικό τομέα. Είναι μια διαδικασία που παίρνει κάποιο χρόνο. Χαιρόμαστε που καταφέραμε να καταθέσουμε ολοκληρωμένο πλαίσιο μεταρρύθμισης. Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό για τον τουριστικό τομέα, που είναι ο κατ’ εξοχήν κινητήριος μοχλός της κυπριακής οικονομίας. Θα εμπλουτίσει το τουριστικό μας προϊόν. Μειώνεται η γραφειοκρατία, αυξάνεται ο έλεγχος εκεί που χρειάζεται και αντιμετωπίζεται και η ανομία. Χαιρόμαστε που καταφέραμε να το καταθέσουμε και σίγουρα ελπίζουμε ότι και οι πολιτικές αποφάσεις θα ληφθούν σύντομα όταν ανοίξει η Βουλή, για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε.

Ερώτηση: Τι ακριβώς πρόκειται ν’ αλλάξει;

Απάντηση: Κατ’ αρχάς, υπήρχε μια σωρεία νομοθεσιών οι οποίες ήταν αποσπασματικές και μερικές φορές αλληλοσυγκρουόμενες, και δεν ενέπιπταν σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο πολιτικής για το πού θέλουμε να πάμε: ο περί Εξωδίκων Νόμος, ο περί Ξενοδοχείων Νόμος, ο περί Ρυθμίσεως Οδών και Οικοδομών Νόμος, ο περί Κοινοτήτων Νόμος, ο περί Δήμων Νόμος, ο περί Ποινικού Κώδικα Νόμος. Όλα αυτά επηρέαζαν τη διαδικασία αδειοδότησης αλλά και το χαρακτήρα που έχουν τα τουριστικά καταλύματα. Όταν μελετήσαμε όλες αυτές τις νομοθεσίες διαπιστώσαμε ότι με ένα καινούριο σύστημα μειώνεται πάρα πολύ η γραφειοκρατία, διότι καταργούνται κάποιες διαδικασίες, οι οποίες είναι εντελώς αχρείαστες. Για παράδειγμα, έπρεπε ο ΚΟΤ να εγκρίνει τα αρχιτεκτονικά σχέδια ή το τεμάχιο στο οποίο θα χτιζόταν ένα ξενοδοχείο. Δεν χρειάζεται όμως ο ΚΟΤ να λειτουργεί ως μια άτυπη οικοδομική ή πολεοδομική Αρχή. Υπάρχουν άλλες για τον σκοπό αυτό. Είναι αυτά που εννοούμε όταν μιλάμε για αλληλοσυγκρουόμενες αρμοδιότητες, που δημιουργούν τη γραφειοκρατία. Ούτε έχει νόημα να πρέπει ο ΚΟΤ να εγκρίνει το μενού ενός εστιατορίου, ή τις διαστάσεις του μενού, ή οτιδήποτε άλλο. Επίσης, όταν έληγε μια άδεια δεν ανανεωνόταν αυτόματα, αλλά έπρεπε να υποβάλλεται αίτηση από την αρχή, για να απασχολούνται οι Υπηρεσίες του δημοσίου και να γίνονται καθυστερήσεις. Υπήρχαν πολλά τέτοια που προσπαθήσαμε να αντιμετωπίσουμε για να μειώσουμε τη γραφειοκρατία.

Κάτι άλλο πολύ σημαντικό, ήταν η κατάταξη των ξενοδοχείων. Η διαδικασία της κατάταξης των ξενοδοχείων απλοποιήθηκε και εκσυγχρονίστηκε. Δεν γίνεται να έχουμε κανονισμούς για να κατατάξουμε ένα ξενοδοχείο και να αποκλείονται από κατάταξη πολύ σημαντικές αναπτύξεις που διαφοροποιούν και εμπλουτίζουν το προϊόν μας απλώς και μόνο επειδή δεν έχουν τεράστιο αριθμό δωματίων ή επειδή δεν έχουν μεγάλη αίθουσα δεξιώσεων για γάμους. Μπορεί, για παράδειγμα, ένα ξενοδοχείο να μην θέλει να φιλοξενεί γάμους, αλλά να θέλει να έχει λιγότερα δωμάτια τα οποία να χρεώνονται πιο ακριβά. Μπορεί κάποιο ξενοδοχείο να μην θέλει να έχει γήπεδο τένις αλλά μπόουλινγκ ή κάτι άλλο εναρμονισμένο με τις σύγχρονες ανάγκες. Δυστυχώς, αυτά απαγορεύονται από το υφιστάμενο καθεστώς. Επίσης, το υφιστάμενο καθεστώς απαγορεύει να υπάρχουν τακτικά ξενοδοχεία, boutique hotels, switch hotels. Στο εξωτερικό υπάρχουν όμορφα boutique hotels και μικρά αστικά ξενοδοχεία, τα οποία στην Κύπρο δεν θα μπορούσαν να αδειοδοτηθούν ελλείψει θεσμικού πλαισίου.

Υπήρχαν κανονισμοί κατάταξης που δεν έδιναν καθόλου σημασία στην ποιότητα της εξυπηρέτησης, κάτι στο οποίο τώρα αποδίδουμε ιδιαίτερη σημασία. Δηλαδή, εάν έχεις, για παράδειγμα, εστιατόριο με διαφορετική κουζίνα, εάν έχεις «late breakfast», αν έχεις «early check-out service», ειδικές πιστοποιήσεις διεθνών περιβαλλοντικών προτύπων, ISO, ποιότητα και ασφάλεια τροφίμων, εάν το προσωπικό έχει τύχει επιμόρφωσης κ.ά., παίρνεις κάποιους πόντους. Δεν είναι με τα λόγια που εμπλουτίζεται το τουριστικό μας προϊόν, αλλά με τέτοιου είδους πρόνοιες της νομοθεσίας που αφορούν στην κατάταξη, για να μην καταντήσουμε να χτίζουμε «μεγάλα κουτιά» που θα καταλήγουν «all inclusive» και να έχουμε παράπονα για τα «all inclusive». Είναι δύσκολο να τα επεξηγήσουμε όλα αυτά μέσα σε λίγη ώρα, αλλά έγινε μια μεγάλη δουλειά που διήρκησε δύο χρόνια, έγινε εκτενής διαβούλευση και είναι πολύ σημαντικό για το τουριστικό μας προϊόν να περάσει και να εφαρμοστεί αυτή η μεταρρύθμιση.

Επίσης, θα ήθελα να επισημάνω ότι με το υφιστάμενο σύστημα υπάρχει μια ανομία. Γι’ αυτό προβλέπουμε τη θέσπιση τουριστικής επιθεώρησης/αστυνομίας που θα μπορεί να επιβάλλει πιο αυστηρές ποινές, ειδικά σε περιπτώσεις όπου απειλείται η ασφάλεια, ή η υγιεινή, ή δεν υπάρχει συμμόρφωση με τα ωράρια. Αυτή τη στιγμή, το μόνο που υπάρχει είναι ένα εξώδικο των 85 ευρώ και μετά πρέπει να κινήσεις αγωγή του άλλου, να πάει σε δικαστήριο και να εκδικαστεί μετά από μερικά χρόνια. Εμείς αυξάνουμε τις τιμές εξωδίκων και δίδουμε και τη δυνατότητα σφράγισης των υποστατικών εάν δεν συμμορφωθούν με έκδοση ενδιάμεσου διατάγματος από το δικαστήριο πριν εκδικαστεί η υπόθεση. Πρέπει να γίνεται και κάποια επιθεώρηση αλλά να υπάρχει και ένας μηχανισμός χειρισμού παραπόνων των τουριστών. Θα υπάρχει συγκεκριμένα, ένα τμήμα τουριστικής επιθεώρησης αλλά ουσιαστικά θα είναι μια εξειδικευμένη Υπηρεσία του υφυπουργείου. Θα έχουν τις εξουσίες που περιέγραψα αλλά θα τύχουν και εξειδικευμένης κατάρτισης. Πιστεύουμε ότι υπάρχουν επαρκείς ανθρώπινοι πόροι για να ξεκινήσουμε αυτό το εγχείρημα. Υπάρχουν άτομα στον ΚΟΤ που ασχολούνται με επιθεωρήσεις που δεν πιστεύουν ότι πρέπει να συνεχιστούν. Πιστεύω όμως ότι θα χρειαστεί να γίνουν και επιπλέον προσλήψεις σε κάποιο στάδιο, διότι είναι πάρα πολύ σημαντικό θέμα και το κράτος πρέπει να προβεί στις κατάλληλες προσλήψεις.

Βλέπουμε ότι τώρα ένας τεράστιος αριθμός υποστατικών λειτουργούν χωρίς άδειες και επικαλούνται τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που καθυστερούν. Με το νέο σύστημα, θα είναι πιο δύσκολο να προβάλλουν τέτοιες δικαιολογίες.

Το πλαίσιο για τα ξενοδοχεία, τουριστικές μονάδες και κέντρα αναψυχής βρίσκεται στην Νομική Υπηρεσία. Είναι άλλο κομμάτι, καθώς και κάποιες ρυθμίσεις για τους ξεναγούς, που αλλάζουν εν μέρει. Εμείς, από την πλευρά της εκτελεστικής εξουσίας, έχουμε κάνει τη δουλειά μας. Όλα αυτά εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο τουριστικής πολιτικής, η οποία περιλαμβάνει το σκέλος της δημιουργίας του υφυπουργείου, ούτως ώστε να μπορεί θεσμικά να θωρακιστεί ένα πλαίσιο διακυβέρνησης που να εφαρμόσει μια καλύτερη πολιτική, τη στρατηγική για τον τουρισμό μέχρι το 2030 αλλά και άλλες υποδομές που σχεδιάζει το κράτος, προώθηση άλλων μορφών τουρισμού, όπως ο ναυτικός τουρισμός για να συναγωνιστούμε άλλες χώρες και προώθηση σχεδίου για τη δημιουργία καζίνο.