ΥΠΕΣ: Η Αστυνομία διερευνά τις συνθήκες πρόκλησης των επεισοδίων στο Πουρνάρα

Η Αστυνομία διερευνά τις συνθήκες πρόκλησης των επεισοδίων, αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωση το  Υπουργείο Εσωτερικών αναφορικά με τα επεισόδια στο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας «Πουρνάρα»

Παρά τις προκλήσεις που προκύπτουν τόσο από την πανδημία όσο και από τις συνεχιζόμενες μεταναστευτικές ροές, το Υπουργείο Εσωτερικών και οι υπηρεσίες του καταβάλλουν καθημερινά υπεράνθρωπες προσπάθειες διαχείρισης των συνεχιζόμενων παράτυπων αφίξεων μεταναστών κυρίως από την γραμμή κατάπαυσης του πυρός, που προέρχονται από την Τουρκία.

Είναι γεγονός ότι σήμερα το Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας «Πουρνάρα» στην Κοκκινοτριμιθιά λειτουργεί σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης. Φιλοξενεί πέραν των 1500 ατόμων είτε σε καραντίνες είτε στο κυρίως Κέντρο. Αυτοί οι αριθμοί σε συνάρτηση με την απαγόρευση εξόδου που το διάταγμα λοιμοκάθαρσης επιβάλλει, δημιουργούν πρόσθετα προβλήματα.

Με κανένα όμως τρόπο δεν δικαιολογούν τα επεισόδια που ξέσπασαν ψες μεταξύ Σύρων και Αφρικανών, από τα οποία προκλήθηκαν τραυματισμοί μεταξύ των μεταναστών, αλλά και μεγάλες ζημιές στο Κέντρο.

Το Υπουργείο Εσωτερικών, σε συνεννόηση με την Αστυνομία, και με αξιοποίηση του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης του Κέντρου, διερευνά τις συνθήκες πρόκλησης των επεισοδίων.