ΥΠΕΣ: Ζητά αποτελεσματικότερους ελέγχους των αρμοδίων αρχών για το μεταναστευτικό

ΥΠΕΣ: Ζητά αποτελεσματικότερους ελέγχους των αρμοδίων αρχών για το μεταναστευτικό

Η αναφορά σε τηλεοπτικό σταθμό για παράνομη μετατροπή βιοτεχνικής μονάδας σε χώρο διαμονής μεταναστών, δυστυχώς επιβεβαιώνει τα όσα το Υπουργείο Εσωτερικών υποδεικνύει συστηματικά.

Το συγκεκριμένο περιστατικό καταγγέλθηκε από τον Υπουργό Εσωτερικών στις 19 Οκτωβρίου 2021 με συγκεκριμένα στοιχεία στην Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αστυνομίας.

Η νέα αυτή υπόθεση επαναβεβαιώνει την αναγκαιότητα όπως όλες οι αρμόδιες αρχές του κράτους, συμπεριλαμβανομένων των Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Αστυνομίας αλλά και των δικαστηρίων, καταστούν πιο αποτελεσματικές και πιο αποφασιστικές τόσο στους ελέγχους για την καταλληλότητα των υποστατικών, της πάταξης της αδήλωτης εργασίας αλλά και την παραδειγματική τιμωρία εκείνων των ιδιοκτητών που παρανομούν και πλουτίζουν σε βάρος ανυποψίαστων μεταναστών τους οποίους εκμεταλλεύονται κατάφορα.

Σε ένα συντεταγμένο κράτος, τέτοιου είδους παρανομίες δεν μπορεί να γίνονται ανεκτές από κανέναν.

Το Υπουργείο Εσωτερικών, δεν είναι διωκτική αρχή. Θα συνεχίσει όμως να καταγγέλλει τέτοιου είδους φαινόμενα και να παραδίδει στοιχεία στις αρμόδιες διωκτικές Αρχές.