ΥΠΕΣ για Τ.Α.: Κομματικά οφέλη έναντι των πραγματικών συμφερόντων των πολιτών

Κομματικά οφέλη έναντι των πραγματικών συμφερόντων των πολιτών αναφέρει σε ανακοίνωση το Υπουργείο Εσωτερικών για την καταψήφιση της πρότασης για παγκύπριο δημοψήφισμα για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Η χθεσινή καταψήφιση της πρότασης της Κυβέρνησης για τη διενέργεια ενός Παγκύπριου δημοψηφίσματος, είναι απτή απόδειξη του τρόπου με τον οποίο η πλειοψηφία των κομμάτων βάζει στη ζυγαριά τα κομματικά οφέλη έναντι των πραγματικών συμφερόντων των πολιτών.

Όσοι δήλωναν ένθερμοι υποστηρικτές της μεταρρύθμισης αποκαλύφθηκαν. Την κρίσιμη ώρα της απόφασης λειτούργησαν τα κομματικά αισθητήρια, μετρήθηκαν οι τοπικές ψήφοι, ζυγίστηκαν οι διαπροσωπικές σχέσεις και πέταξαν στον κάλαθο την προοπτική μιας ακόμα σημαντικής μεταρρύθμισης, αγνοώντας προκλητικά τους κινδύνους για την απώλεια δεκάδων εκατομμυρίων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στήριξης.

Οι πολίτες ξέρουν πλέον τι να αναμένουν από αυτούς που συστηματικά αρνούνται την πρόοδο και τον εκσυγχρονισμό της χώρας.

Μια προδιαγεγραμμένη νέα αναβολή, με πρόφαση τις επερχόμενες εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Και αμέσως μετά την οριστική παραπομπή των Νομοσχεδίων στις Ελληνικές καλένδες λόγω προεδρικών εκλογών.

«Οι ποιοτικές υπηρεσίες στο χαμηλότερο κόστος για τον πολίτη» πολύ φοβόμαστε ότι θα παραμείνουν ένα εύηχο σύνθημα.