ΥΠΕΣ: Απογοήτευση για τη μη ψήφιση νομοσχεδίων μεταρρύθμισης της ΤΑ από την παρούσα Βουλή

Απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών σε ανακοίνωση της Ένωσης Δήμων για τη Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Αναφορικά μεσημερινή ανακοίνωση της Ένωσης Δήμων Κύπρου σε σχέση με τη μη ψήφιση από την παρούσα Βουλή των Νομοσχεδίων για τη Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το Υπουργείο Εσωτερικών επιθυμεί να δηλώσει τα ακόλουθα:

«Συμφωνούμε μετις βασικές επισημάνσεις/παρατηρήσεις της Ένωσης Δήμων και ενώνουμε τη φωνή μας μαζί της για να εκφράσουμε τη θλίψη και την απογοήτευση μας για τη μη ψήφιση των Νομοσχεδίων Μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την παρούσα Βουλή.

Ας σημειωθείότι τα εν λόγω Νομοσχέδια κατατέθηκαν από το ΥΠΕΣ στη Βουλή από τον περασμένο Ιούλιο (!) μετά από μια πολύ σοβαρή προσπάθεια γεφύρωσης των όποιων διαφορών υπήρχαν, με συνεχείς διαβουλεύσεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς: Ένωση Δήμων, Ένωση Κοινοτήτων, Κοινοβουλευτικά Κόμματα. Ας σημειωθεί, επίσης, ότι αυτός ο διάλογος διήρκησε τρία σχεδόν χρόνια.

Το ΥΠΕΣ παραμένειστη διάθεση της νέας Βουλής, η οποία θα προκύψει μέσα από τις εκλογές της 22ας Μαΐου 2016, για να τη βοηθήσει να λάβει αυτή τη γενναία απόφαση που συνίσταται στην απολύτως αναγκαία και επιβαλλόμενη Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Προς όφελος, πάντα, του φορολογούμενου πολίτη.

Το ΥπουργείοΕσωτερικών έχει αναλάβει τις ευθύνες του καταθέτοντας τα σχετικά Νομοσχέδια στη Βουλή. Αναμένουμε ότι και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι φορείς θα αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες και θα θέσουν το θέμα της ψήφισης αυτών των Νομοσχεδίων στην άμεση προτεραιότητα της νέας Βουλής».