Υπερ της απλής αναλογικής τάσσεται ο Φώτης Κουβέλης-απορρίπτει συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ

Υπέρ της καθιέρωσης της απλής αναλογικής από τις επόμενες εκλογές τάσσεται για μία ακόμη φορά ο Φώτης Κουβέλης. Σε συνέντευξη του σε απογευματινή εφημερίδα χαρακτήρισε  “μίζερη πολιτική» τα όσα λέγονται για κίνηση που αποβλέπει στη στέρηση του μπόνους των 50 εδρών από το ΣΥΡΙΖΑ και ξεκαθάρισε, οτι δε υπάρχει κανένα περιθώριο συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, τάχθηκε υπέρ της καθιέρωσης της απλής αναλογικής λέγοντας κάτι τέτοιο φαίνεται προς το παρόν δύσκολο, καθώς ο πρωθυπουργός απορρίπτει την αλλαγή εκλογικού νόμου και δεν συγκεντρώνονται οι απατούμενες 200 ψήφους από βουλευτές για να μπορεί να ισχύσει η αλλαγή αυτή στη Βουλή.

Μιλώντας στην εφημερίδα “6 μέρες” ο Φ. Κουβέλης χαρακτήρισε “μίζερη πολιτικά” την αντίληψη ότι η θέση του αποσκοπεί στο να στερήσει από το ΣΥΡΙΖΑ το μπόνους των 50 εδρών.

“Δεν μπορώ να φανταστώ να αρνείται ο ΣΥΡΙΖΑ την καθιέρωση της απλής αναλογικής, για την οποία υπολογίζω ότι θα πάρει πρωτοβουλίες” δηλώνει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ στην εφημερίδα και προσθέτει: “Θα ευχόμουν να ψηφισθεί η απλή αναλογική και να ισχύσει από τις επόμενες εκλογές, αλλά αυτό δεν εξαρτάται από τη ΔΗΜΑΡ, διότι χρειάζεται να υπάρξουν 200 ψήφοι στη Βουλή για να μπορεί να ισχύσει αμέσως”.

Οσο για μια πιθανή συνεργασία της ΔΗΜΑΡ με το ΣΥΡΙΖΑ ο Φώτης Κουβέλης ξεκαθάρισε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει.

“Πάνω σε ποιές προγραμματικές θέσεις, με ποιά ευρωπαϊκή, οικονομική και μεταρρυθμιστική πολιτική θα βασισθεί η συνεργασία μας με το ΣΥΡΙΖΑ, όταν χαρακτηρίζει τη ΔΗΜΑΡ μνημονιακή δύναμη» υποστήριζε.

Όσο για το διάλογο για την κεντροαριστερά, ο Φ. Κουβέλης σημειώνει: “Η ΔΗΜΑΡ προωθεί τη διεύρυνση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού, με συγκεκριμένο πολιτικό περιεχόμενο και θέσεις. Η Δημοκρατική Αριστερά έχει τη συγκεκριμένη πολιτική της παρουσία, την οποία και υπερασπίζεται, επιδιώκοντας την κατά το δυνατόν ευρύτερη έκφραση των δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Οτιδήποτε άλλο δεν μας αφορά. Πολύ, δε, περισσότερο δεν μας αφορά η συνεργασία ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ».