Υπερδιαύγεια.. Αναζήτηση στα άδυτα της διαύγειας!

Μια νέα μηχανή αναζήτησης δημιουργήθηκε προς όφελος των πολιτών. Η ΥπερΔιαύγεια είναι μια μηχανή αναζήτησης που ψάχνει σε όλα τα έγγραφα που αναρτώνται στο πρόγραμμα Δι@ύγεια. Αναζήτηση στο περιεχόμενο των PDF που αναρτώνται στην Δι@ύγεια και πρόσβαση σε αντίγραφα των τελευταίων εγγράφων.

Ο διαδικτυακός τόπος ΥπερΔι@ύγεια έρχεται να αντιμετωπίσει τα τεχνικά προβλήματα της διαύαγειας α) Δεν λειτουργεί σωστά τις ώρες αιχμής, β) δεν παρέχει δυνατότητες αναζήτησης ΜΕΣΑ στα έγγραφα, γ) δεν διαθέτει σύγχρονα και λειτουργικά χαρακτηριστικά. Έτσι, πρακτικά είναι αδύνατο να τη χρησιμοποιήσει κανείς για να βρει τις πληροφορίες που τον ενδιαφέρουν.

Η ΥπερΔιαύγεια χρησμοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες αναζήτησης και Οπτική Αναγνώριση Χαρακτήρων (OCR) με σκοπό την ακρίβεια και την ταχύτητα των αποτελεσμάτων για όλους τους πολίτες.

Ξεκίνησε να λειτουργεί την 1η Σεπτεμβρίου 2011 και έκτοτε αναπτύσσεται συνεχώς με νέα χαρακτηριστικά. Δημιουργός της  είναι ο Βαγγέλης Μπάνος, Διπλ. Μηχανικός Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων, Msc, Υπ. Διδάκτορας ΑΠΘ.

Η ΥπερΔιαύγεια αποτελεί προσωπική ερευνητική προσπάθεια και δεν συνδέεται με κανέναν δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα.