Υπερασπιστής της θανατικής ποινής ο Ερντογάν

«Υπάρχουν περιπτώσεις που η ποινή του θανάτου είναι δίκαιη» δήλωσε σε φόρου για τη Δημοκρατία στο Μπαλί της Ινδονησίας ο Ταγίπ Ερντογαν. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε πέντε ημέρες, που ο τούρκος πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην θανατική ποινή επικαλούμενος την ποινή φυλάκισης που έχει επιβληθεί στον Νορβηγό Άντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ, που δολοφόνησε  77 άτομα τον Ιούλιο του 2011.

«Η ποινή του θανάτου έχει καταργηθεί μεν στην Ευρώπη, αλλά εξακολουθεί να ισχύει στις ΗΠΑ, στην Ιαπωνία και στην Κίνα» είπε ο Ερντογάν ο οποίος είχε θέσει θέμα επιβολής της εσχάτης των ποινών και πριν από πέντε ημέρες, σε συνάντηση στελεχών του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στην Τουρκία.

Το θέμα συζητήθηκε με αφορμή, την απεργία πείνας που κάνουν εδώ και περίπου δύο μήνες πάνω από 600 Κούρδοι κρατούμενοι στις φυλακές, με αιτήματα την βελτίωση των συνθηκών κράτησης του ηγέτη του ΡΚΚ Αμπντουλάχ Οτζαλάν και το δικαίωμα υπεράσπισης στα δικαστήρια στη μητρική γλώσσα.

«Μη μας εκβιάζουν. Δεν πρόκειται, επειδή το θέλουν, να βγάλουμε και να στείλουμε στο σπίτι του έναν τρομοκράτη που προκάλεσε το θάνατο δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων. Αυτός βρίσκεται τώρα στις φυλακές, επειδή καταργήθηκε η θανατική
ποινή.

Σύμφωνα όμως με τις δημοσκοπήσεις πολλοί πολίτες μας τάσσονται υπέρ της επαναφοράς της θανατικής ποινής». Τα λόγια αυτά του Ερντογάν έχουν ήδη γίνει αφορμή για μία υπό εξέλιξη συζήτηση στα ΜΜΕ της Τουρκίας περί θανατικής ποινής.

Check Also

Φήμες για αλλαγή ονόματος του Facebook – Επικοινωνία μέσω εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας

Το Facebook σχεδιάζει να λανσάρει τον εαυτό του με νέο όνομα την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα …

Λιμάνι της Νέας Υόρκης: «Η ψυχή του νερού» – Το τεράστιο λευκό γλυπτό που κάνει μια… δήλωση

Ένα πανύψηλο άγαλμα ενός γυναικείου κεφαλιού με τον δείκτη να πιέζει τα χείλη βλέπει τώρα …