Υπεραμύνεται του διορισμού του Θωμά Αντωνίου στο ΓεΣΥ, το ΑΚΕΛ

Οι αντιδράσεις των κοινοβουλευτικών κομμάτων για το διορισμό στη θέση του επικεφαλής στο ΓεΣΥ του Θωμά Αντωνίου, οδήγησαν τον εκπρόσωπο τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργο Λουκαϊδη να προβεί σε ανακοινώσεις υπεραμυνόμενος της επιλογής του προέδρου Χριστόφια. Εκανε λόγο για αλλότρια και μικροκομματικά συμφέροντα και αναρωτήθηκε αν «κάποιοι βολεύονται από την υφιστάμενη κατάσταση και δεν θέλουν την εφαρμογή του ΓεΣΥ».

Τη στιγμή που όλοι συμφωνούν ότι αποτελεί επιτακτική ανάγκη η εφαρμογή του ΓεΣΥ, πώς είναι δυνατό ο Οργανισμός, που έχει την ευθύνη για την εφαρμογή του, να παραμένει ακέφαλος, διερωτάται σε γραπτή δήλωσή του και τονίζει ότι η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά τη διπλή απόρριψη από την πλειοψηφία της Βουλής των εισηγήσεων της Κυβέρνησης για το άτομο που θα αναλάμβανε την Προεδρία του Οργανισμού, ο οποίος για μήνες τώρα παραμένει ακέφαλος.

«Δεδομένου του αδιεξόδου στο οποίο κατέληξαν οι διαβουλεύσεις Κυβέρνησης- Βουλής, εξαιτίας της αρνητικής στάσης που τήρησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, σε ένα τόσο σημαντικό θέμα για τον τομέα της δημόσιας υγείας, το Υπουργικό Συμβούλιο δεν είχε άλλη επιλογή παρά να προχωρήσει στο διορισμό του Προέδρου του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, δικαίωμα που του παρέχει η νομοθεσία. Ειλικρινά διερωτόμαστε πού αποσκοπεί η κριτική από μερίδα της αντιπολίτευσης», ανέφερε.

Τέλος διερωτάται πού αποσκοπεί «η προσωπική και αήθης επίθεση του Κινήματος Οικολόγων κατά του νεοδιορισθέντος Προέδρου του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας και με ποια κριτήρια έχουν καταλήξει να κρίνουν ως μη σοβαρή την επιλογή του κ. Θωμά Αντωνίου».