ΥΠΕΞ: Απάντηση σε δημοσίευμα ότι αγνοεί την Επ. Διοικήσεως

Το Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα καθημερινής εφημερίδας υπό τον τίτλο: «Το Υπουργείο Εξωτερικών αγνοεί την Επίτροπο Διοικήσεως» και επιθυμεί να διευκρινίσει τα ακόλουθα:

Ουδεμία πρόθεση υπήρξε από πλευράς Υπουργείου Εξωτερικών, είτε να αγνοήσει, είτε να περιφρονήσει τον θεσμό του Επιτρόπου Διοικήσεως. Αντιθέτως, το Υπουργείο Εξωτερικών είναι συνεπές στις απαντήσεις του προς τα ερωτήματα και τις υποθέσεις που το αφορούν και εγείρονται κατά καιρούς από την Επίτροπο Διοικήσεως και απολογείται αν, στη προκειμένη περίπτωση, σημειώθηκε καθυστέρηση.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όντως υπήρξε καθυστέρηση στην αποστολή της απάντησής μας, η οποία οφείλεται στο γεγονός ότι η επίμαχη διαδικασία είχε ξεκινήσει το 2012 και θα έπρεπε, ως εκ τούτου, να συλλεχθούν όλα τα σχετικά στοιχεία. Περαιτέρω καθυστέρηση σημειώθηκε επειδή ο Λειτουργός ο οποίος εχειρίζετο το θέμα μετατέθηκε στο εξωτερικό και ο αντικαταστάτης του θα έπρεπε να το μελετήσει από την αρχή.

Εν πάση περιπτώσει, η επί της ουσίας απάντηση του Υπουργού Εξωτερικών προς την Επίτροπο, με όλα τα στοιχεία και λεπτομέρειες της υπόθεσης, έχει ετοιμασθεί, θα υπογραφεί την Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2016, ευθύς μετά την επιστροφή του από το εξωτερικό και θα αποσταλεί εντός της προθεσμίας (10 Οκτωβρίου 2016), που έθεσε η Επίτροπος.