ΥΠΑΜ: Μεγάλης σημασίας ο τομέας της αιμοδοσίας για τη Κύπρο

Η αιμοδοσία είναι ένας τομέας μεγάλης σημασίας για την Κύπρο, η οποία επιτυγχάνει την κάλυψη των αναγκών της σε αίμα αποκλειστικά μέσω της εθελοντικής προσφοράς, ως αποτέλεσμα της αγαστής συνεργασίας των κρατικών και των εθελοντικών φορέων, με πρωταγωνιστή τη Συντονιστική Επιτροπή Αιμοδοσίας και Διαφώτισης, είπε ο Υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου.

Σε χαιρετισμό του στην 36η αιμοδοσία του αθλητικού Συλλόγου «Χαράλαμπος Πεττεμερίδης», ο κ. Φωτίου είπε ότι η σημερινή αιμοδοσία είναι αφιερωμένη στη μνήμη των νεκρών και αγνοουμένων αξιωματικών και στρατιωτών της ΕΛΔΥΚ.

Ο κ. Φωτίου αναφέρθηκε επίσης στην καθοριστική συμβολή της ΕΛΔΥΚ στην άμυνα εναντίον της τουρκικής εισβολής.

«Με τέτοιες εκδηλώσεις αποδεικνύεται περίτρανα πως στο σύγχρονο κόσμο του άκρατου υλισμού και του εγωιστικού ατομικισμού, οι αξίες της ανθρωπιάς και της κοινωνικής αλληλεγγύης δεν εξέλιπαν από τη μικρή, αλλά «μεγάλη και πλούσια σε αισθήματα και ανθρώπινες ευαισθησίες» κυπριακή κοινωνία. Είναι χρέος όλων μας να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο αυτή την προσπάθεια. Να ενισχύσουμε την εθελοντική προσφορά, αναδεικνύοντας τη σημασία και την υψηλή αξία του ανθρωπισμού. Με συλλογική προσπάθεια, λοιπόν, και με διάθεση κοινωνικής προσφοράς μπορούμε περισσότερα, μπορούμε καλύτερα», κατέληξε.