ΥΠΑΜ: Κατάταξη νεοσυλλέκτων της 2022 ΕΣΣΟ από 11 Ιουλίου

ΥΠΑΜ: Κατάταξη νεοσυλλέκτων της 2022 ΕΣΣΟ από 11 Ιουλίου

Tο Υπουργείο Άμυνας, ενόψει της κατάταξης των νεοσυλλέκτων της 2022 ΕΣΣΟ που θα πραγματοποιηθεί από 11 μέχρι 15 Ιουλίου 2022 στα ΚΕΝ Λάρνακας, Λεμεσού, Πάφου και στο Στρατόπεδο «Χ .Σαμάρα» στην Αθαλάσσα (4ο ΤΒΟ), υπενθυμίζει τα παρακάτω:

α. Οι στρατεύσιμοι καλούνται να προσέλθουν για κατάταξη την καθορισμένη ημερομηνία και ώρα με στρατιωτική στολή, εφόσον την έχουν παραλάβει.

β. Κατά την είσοδό τους στο ΚΕΝ θα πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά προστατευτική μάσκα προσώπου, ενώ θα πρέπει να προσκομίσουν αρνητικό «Rapid Test» 24 ωρών.

γ. Θα πρέπει απαραίτητα να έχουν μαζί τους:

(1) Το σημείωμα πρόσκλησης, το οποίο δύναται να επιδεικνύεται και σε ηλεκτρονική μορφή μέσω του τηλεφώνου τους.

(2) Το δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο ή οποιοδήποτε άλλο επίσημο έγγραφο της Δημοκρατίας από το οποίο να προκύπτει ταυτοπροσωπία.

(3) Όλα τα είδη ιματισμού και υπόδησης εφόσον τα έχουν παραλάβει.

(4) Το πιστοποιητικό ή φωτοαντίγραφο βιβλιαρίου υγείας ή καρτέλας υγείας ή τυχόν ιατρικά πιστοποιητικά από τα οποία να βεβαιώνεται η ομάδα αίματος και τα εμβόλια που έχει κάνει ο στρατεύσιμος, εάν αυτά δεν έχουν ήδη υποβληθεί.

(5) Σε περίπτωση κατά την οποία νεοσύλλεκτος λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή για αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων υγείας, να προσκομίζει υποχρεωτικά βεβαίωση ιατρού.

(6) Φωτοαντίγραφο του τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ), στον οποίο θα γίνεται το έμβασμα του μηνιαίου χορηγήματος εθνοφρουρού, σε περίπτωση που δεν έχει υποβληθεί.

Σημειώνεται ότι, για αποφυγή τυχόν ταλαιπωρίας, οι νεοσύλλεκτοι να ΜΗΝ προσέρχονται με δικά τους οχήματα καθώς με το πέρας της κατάταξής τους θα μεταφερθούν αυθημερόν στις μονάδες τους με μέριμνα της Εθνικής Φρουράς.

Επίσης, οι στρατεύσιμοι που έχουν διαγνωσθεί θετικοί σε κορωνοϊό έχουν δικαίωμα να καταταχθούν μέχρι και μία εβδομάδα μετά την τελευταία ημέρα κατάταξης, εφόσον προηγουμένως προσκομίσουν στο αρμόδιο Στρατολογικό Γραφείο τα απαραίτητα δικαιολογητικά, προκειμένου να τους δοθεί νέο σημείωμα πρόσκλησης.