ΥΠΑΜ: Ιδιαίτερα θετικά τα αποτελέσματα της πολιτικής οδικής ασφάλειας

Μέσα στο πλαίσιο της πολιτικής του Υπουργείου Άμυνας για την προαγωγή κουλτούρας οδικής συνείδησης, πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λέσχη Αξιωματικών η τελετή βράβευσης των εθνοφρουρών, που έκαναν την πιο εκτεταμένη χρήση του Σχεδίου Δωρεάν Διακίνησης με Λεωφορεία της Εθνικής Φρουράς.

Ο Υπουργός Άμυνας στο χαιρετισμό του σημείωσε ότιπριν δύο σχεδόν χρόνια, ανακοινώθηκαν μια σειρά από καινοτόμα  μέτρα και δράσεις στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης πολιτικής, με στόχο την ενίσχυση των μέτρων που λαμβάνονται στην Ε.Φ. για την οδική ασφάλεια.

Αναφέρθηκε συγκεκριμένα:

1. στη διεύρυνση των δρομολογίων του Σχεδίου Δωρεάν Διακίνησης Εθνοφρουρών

2. στην κατάργηση του ελάχιστου αριθμού που υπήρχε ως προαπαιτούμενο για τη δρομολόγηση λεωφορείου

3. στην αλλαγή της ώρας άφιξης των εθνοφρουρών στις Μονάδες, έτσι ώστε να είναι η ίδια με την προβλεπόμενη ώρα άφιξης των μονίμων στελεχών (δηλαδή 7:00 π.μ.)

4. στο χρόνοάφιξης που θεωρείται ο χρόνος προσέλευσης τους στο χώρο αναχώρησης των λεωφορείων για όσους κάνουν χρήση των λεωφορείων

5. στη διοργάνωση σε συνεργασία με την Αστυνομία και άλλους φορείς, ενημερωτικώνεκστρατειών, εργαστήριων και διαλέξεων σε συστηματική βάση, καθόλη τη διάρκεια του χρόνου

Ο κ. Υπουργός ανάφερε ενδεικτικά, ότι πραγματοποιούνται φέτος 146 ανάλογες δράσεις σε όλα τα στρατόπεδα της Ε.Φ.Ακολούθως, ο κ. Φωκαΐδης υπογράμμισε ότι σήμερα διαπιστώνεται με ιδιαίτερη ικανοποίηση,ότι η πολιτική αυτή με σύνθημα «Με Όραμα το Μηδέν-Καμιά Απώλεια στην Άσφαλτο» επέφερε ιδιαίτερα θετικά  αποτελέσματα.

Στην συνέχεια ο κ. Υπουργός συνεχάρη θερμά τους εθνοφρουρούς, που όπως είπε, φαίνεται από τα στοιχεία ότι αξιοποίησαν θετικά τα νέα μέτρα, τα κίνητρα και τις δυνατότητες που έχουν προσφερθεί από την Υπηρεσία και ευχαρίστησε την CNP Ασφαλιστική που αποτελεί πρότυπο εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, συμβάλλοντας στη προώθηση της νέας πολιτικής για την Οδική Ασφάλεια των εθνοφρουρών.Κλείνοντας, ο κ. Φωκαΐδης παρότρυνε όλους τους εθνοφρουρούς, στέλνοντας ιδιαίτερα μήνυμα προς όλους τους νέους εθνοφρουρούς που από την Δευτέρα εντάσσονται στις Μονάδες της Ε.Φ, να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες του Δωρεάν Συστήματος Διακίνησης με Λεωφορεία γιατί κερδίζουν χρόνο για τους ίδιους και τους γονείς τους και συνάμα αποφεύγουν το κόστος διακίνησης, αλλά  πάνω απ’ όλα ασφάλεια.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν επίσης, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, ο Α’ Εκτελεστικός Διευθυντής του Ομίλου CNP κ. Τακης Φειδίας καιο Γενικός Διευθυντής του Ομίλου CNP κ. Αντρέας Στυλιανού.