ΥΠΑΜ : Δεν θα αφήσουμε την Κύπρο ανωχύρωτη

Ο Υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου δήλωσε ότι παρά τις όποιες δυσκολίες, “δεν θα απεμπολήσουμε κυριαρχικά μας δικαιώματα, ούτε και θα αφήσουμε την Εθνική Φρουρά ανοχύρωτη».

Σε χαιρετισμό του κατά την τελετή απονομής των πράσινων μπερέ στους νέους καταδρομείς της 2013Β’ ΕΣΣΟ στο Στρατόπεδο «Στέλιου Μαυρομμάτη», στο Σταυροβούνι, ο Υπουργός Άμυνας είπε ότι «η περίοδος αναδιοργάνωσης και εκσυγχρονισμού στην οποία έχουμε ήδη εισέλθει αποφασιστικά, βρίσκει τις Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας, να ακολουθούν τα πρότυπα και τις δομές των υπολοίπων σύγχρονων ευρωπαϊκών στρατών»

Ειδικότερα για τις Ειδικές Δυνάμεις, όπως είπε ο κ. Φωτίου «δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση και προχωρούμε τάχιστα στην ολοκλήρωση των σχεδιασμών μας για δημιουργία κατάλληλης διακλαδικής δομής, οργάνωσης και προμήθειας εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας».

Ο Υπουργός Άμυνας σημείωσε ότι «παρά τις όποιες οικονομικές δυσκολίες, μέσα από μια συντονισμένη προσπάθεια εξορθολογισμού των αμυντικών δαπανών, οργανώνουμε τον τομέα ασφάλειας και άμυνας, ώστε αυτός να καθίσταται και αποδοτικός και αποτελεσματικός, γιατί πιστεύουμε στις Ειδικές Δυνάμεις, πιστεύουμε και εμπιστευόμαστε τους καταδρομείς μας».

Απευθυνόμενος στους νέους καταδρομείς τους είπε ότι «μέλημα σας, πρέπει να είναι η υπεράσπιση της πατρίδας μας και η συνέχιση της ένδοξης ιστορίας των πράσινων μπερέ».

«Γίνετε τα λιοντάρια και οι αετοί του στρατεύματός μας και αναδείξετε το σπάνιο κατασκευαστικό ‘υλικό’ της ελληνικής ψυχής. Ακουμπήστε ευλαβικά στα λόγια του Αριστοτέλη, ότι δηλαδή ‘το θάρρος, είναι η πρώτη από τις ανθρώπινες αρετές, επειδή η ύπαρξή της, εγγυάται τις άλλες’, Εκπαιδευτείτε και υπηρετείστε τολμηρά. Νικήστε στο στίβο της θητείας και της ζωής σας μετέπειτα», είπε ο Υπουργός Άμυνας, διαβεβαιώνοντας ότι «σε αυτή σας την προσπάθεια, θα μας βρείτε όλους αρωγούς και συμπαραστάτες».