Υπέβαλε την υποψηφιότητά του ο Νίκος Αναστασιάδης

Από τις 17 Ιανουαρίου ξεκινάει μία νέα ημέρα για την Κύπρο, έστειλε το μήνυμα ο Νίκος Αναστασιάδης, προσερχόμενος στο ξενοδοχείο Χίλτον για την υποβολή της επίσημης υποψηφιότητάς τους. Συνοδευόταν από την οικογένειά του , και στο ξενοδοχείο τον περίμενε πλήθος κόσμου.

Η μέρα μετά τις εκλογές «θα μας βρει όλους συνεργάτες και συμμέτοχους στην ανασυγκρότηση και την αναδημιουργία… είναι γνωστό ότι η πατρίδα μας περνάει κρίσιμες ώρες. Υπάρχει αδιέξοδο στο Κυπριακό αλλά την ίδια ώρα αντιμετωπίζουμε μία πρωτόγνωρη οικονομική κρίση»», τόνισε ο κ. Αναστασιάδης. Αυτό που χρειάζεται « η πατρίδα μας είναι όλους, δεν περισσεύει κανένας, μέσα από ένα συγκροτημένο πρόγραμμα και μία ιστορική συμφωνία με το ΔΗΚΟ και διάλογο με τις υπόλοιπες δυνάμεις έχουμε συγκροτήσει ένα πρόγραμμα που μέσα από μία κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας μπορεί να δώσει την ελπίδα και την προοπτική».

Την υποψηφιότητα του κ. Αναστασιάδη πρότεινε ο νομπελίστας Χριστόφορος Πισσαρίδης και την υποστηρίζουν η  Γαλανού Αλεξάνδρα, Λογοτέχνης, επιχειρηματίας, Δρ. Κουτσελλίνη – Ιωαννίδου Μαίρη, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου, Πρόεδρος στο Τμήμα Επιστημών της Αγωγής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου,                   Μικελλίδης Γιάγκος, Ψυχίατρος, Μουσιούττα Μιχάλης, Δικηγόρος, Ονουφρίου Τούλα (Ανδριανή), Καθηγήτρια Πανεπιστημίου, Αντιπρύτανης ΤΕΠΑΚ, Τάνου (Έλληνα) Έλενα, Επιχειρηματίας, Πρώην Πρόεδρος Κυπριακής Ομοσπονδίας Γυναικών Επιχειρηματιών, -Χαριλάου Γιάννος, Εγκεκριμένος Λογιστής, Χατζηγιάννης Μιχάλης, Συνθέτης, τραγουδιστής.