Υπάρχουν νομικοί τρόποι για συναινετική τροποποίηση της συμφωνίας με Total

Ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, σε δηλώσεις μετά τη σύσκεψη αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ανέφερε σήμερα ότι υπάρχουν νομικοί τρόποι που μπορεί να οδηγήσουν σε μια συναινετική τροποποίηση της συμφωνίας με την εταιρεία TOTAL.

Ο Γενικός Εισαγγελέας είπε ότι η Νομική Υπηρεσία είναι σε επαφή με το Υπουργείο Εμπορίου εδώ και αρκετό καιρό για το θέμα της TOTAL.

«Έχουμε ανταλλάξει κάποιες απόψεις και έχουμε δώσει σχετικές γνωματεύσεις ως προς θέματα που έχουν εγερθεί σε σχέση με το συμβόλαιο που έχει υπογράψει και συνεχίζει να υφίσταται, η εταιρεία TOTAL», είπε.

Πρόσθεσε ότι προτείνονται κάποιες τροποποιήσεις στην υφιστάμενη διευθέτηση – όπως αυτή έχει παρουσιαστεί στο συμβόλαιο – και η Νομική Υπηρεσία έχει δώσει την άποψή της ως προς το εφικτό να δοθεί η νομική κάλυψη στις προτεινόμενες εναλλακτικές λύσεις.

«Υπάρχουν διέξοδοι, υπάρχουν νομικοί τρόποι που μπορεί να οδηγήσουν σε μια συναινετική τροποποίηση της συμφωνίας», ανέφερε.

Ερωτηθείς ποια μορφή θα πάρει η συνέχιση της συνεργασίας αυτής, ο κ Κληρίδης είπε ότι αυτό είναι θέμα πολιτικής απόφασης.

Εμείς απλώς προσπαθούμε να δώσουμε οποιαδήποτε νομική κάλυψη στην πολιτική βούληση, κατέληξε.