ΥΜΕΕ: Αυτοί είναι οι λόγοι παρεμβολών στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας

ΥΜΕΕ: Αυτοί είναι οι λόγοι παρεμβολών στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας

Αναφορικά με τα προβλήματα παρεμβολών στην κινητή τηλεφωνία, τα οποία παρουσιάστηκαν στην περιοχή του Αγίου Ανδρέα, στη Λευκωσία, το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων επιθυμεί να σημειώσει τα ακόλουθα:

1. Οι παρεμβολές προέρχονται από το σύστημα απενεργοποίησης κινητών τηλεφώνων στις Κεντρικές Φυλακές, η εγκατάσταση του οποίου βρίσκεται σε εξέλιξη.Τα πρόβλήματα που παρουσιάστηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο οφείλονται στο γεγονός ότι η ανάδοχος εταιρεία, κατά τη διάρκεια των δοκιμών που διενεργήθηκαν την Παρασκευή, απενεργοποίησε το συστημα μερικώς και όχι πλήρως, ως όφειλε.

2. Το σύστημα δεν έχει τεθεί σε λειτουργία, καθώς διενεργούνται έλεγχοι και προσαρμογές από την ανάδοχη εταιρεία, έτσι ώστε η λειτουργία του να μην προκαλεί προβλήματα παρεμβολών, στις γύρω περιοχές.

3. Το σύστημα δεν θα παραληφθεί από την Αναθέτουσα Αρχή (Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών), προτού διασφαλιστεί, η εύρυθμη λειτουργία του.

Σημειώνεται τέλος ότι το κοινό θα ενημερώνεται με ανακοινώσεις στον τύπο, για όλους τους ελέγχους και και δοκιμές που θα διενεργούνται, μέχρι την επίσημη παραλαβή του συστήματος απενεργοποίησης κινητών τηλεφώνων.