ΥΜΕΕ: Έκπληξη για τις δηλώσεις του ΑΚΕΛ για τη κατάσταση στο λιμάνι

Απάντηση του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων στις δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ

Αναφορικά με δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ κ. Στέφανου Στεφάνου, για την κατάσταση στο λιμάνι Λεμεσού, το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων επιθυμεί να επισημάνει ότι η σταδιακή βελτίωση της εξυπηρέτησης των εμπορευόμενων στο λιμάνι Λεμεσού δεν επιδέχεται αμφισβήτησης.

Μεγάλο μέρος θεμάτων που παρουσιαστηκαν τις πρώτες μέρες, μετά την ανάληψη των εμπορικών δραστηριοτήτων του λιμένα από τους νέους διαχειριστές, έχουν επιλυθεί ή δρομολογούνται για επίλυση, γεγονός το οποίο οφείλεται στη συνεργασία που επιδεικνύουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς. Το Υπουργείο θα συνεχίσει τις προσπάθειες, σε συνεργασία με τους νέους διαχειριστές, προκειμένου να συμβάλει στη διευθέτηση των όποιων προβλημάτων συνεχίζουν να υφίστανται.

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων επιθυμεί, παράλληλα, να εκφράσει την έκπληξή του για το ύφος και το περιεχόμενο των δηλώσεων του Εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ, μια μέρα μετά την επίσκεψη του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Μάριου Δημητριάδη στο λιμάνι Λεμεσού και τη συνάντηση που είχε με τους άμεσα επηρεαζόμενους, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πνεύμα καλής διάθεσης και συναντίληψης.

Είναι πασιφανές ότι συνεχείς αναφορές του ΑΚΕΛ σε «χαώδη κατάσταση» είναι άκρως παραπλανητικές και ουδόλως ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Η εμπορικοποίηση του λιμένα Λεμεσού αποτελεί μια εξαιρετικά σημαντική μεταρρύθμιση, η οποία θα αποφερεί οφέλη για την οικονομία του τόπου.