Υγεία: Ποια ροφήματα αυξάνουν τον κίνδυνο ουρικής αρθρίτιδας

Η ουρική αρθρίτιδα, η οποία προκαλείται από το αυξημένο ουρικό οξύ στο σώμα, είναι μία από τις πιο οδυνηρές μορφές αρθρίτιδας.

Για πολλούς ανθρώπους, η πρώτη έξαρση της ουρικής αρθρίτιδας επέρχεται στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού. Συχνά, είναι μια κατάσταση που ξυπνά το άτομο από τον ύπνο. Το δάχτυλο του ποδιού θα είναι πολύ ευαίσθητο, κόκκινο, ζεστό, και πρησμένο.

Η ουρική αρθρίτιδα προσβάλει συνήθως ηλικιωμένους άντρες και προκαλείται από κρυστάλλους ουρικού οξέος που σχηματίζονται μέσα στις αρθρώσεις.

Υπάρχουν ωστόσο μερικά ροφήματα που αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισής της:

Χυμός πορτοκάλι

Μπορεί ένας φρέσκος χυμός πορτοκαλιού να είναι πλούσιος σε βιταμίνη C όμως δεν ενδείκνυται για αυτούς που έχουν ουρική αρθρίτιδα. Μάλιστα μπορούν να αποτελέσουν παράγοντα κινδύνου εκδήλωσης ουρικής αρθρίτιδας.

Μπύρα

Μπορεί σε μία κρύα μπυρίτσα να μην μπορεί να αντισταθεί κανείς ωστόσο έχει συνδεθεί επιστημονικά με συμπτώματα ουρικής αρθρίτιδας.

Αλκοόλ

Δεν είναι μόνο η μπύρα που έχει συνδεθεί επιστημονικά με την ουρική αρθρίτιδα αλλά και το αλκοόλ γενικότερα. Αυτό συμβαίνει γιατί όταν πίνουμε αλκοόλ τα νεφρά μας αποβάλλουν αλκοόλη αντί να για ουρικό οξύ.

Αναψυκτικά

Καλό θα είναι να περιορίσουμε και την κατανάλωση αναψυκτικών αφού έχουν μεγάλη ποσότητα ζάχαρης.