Υγεία – Αρθρίτιδα: Φυσικές θεραπείες για αντιμετώπιση του πόνου

Υγεία – Αρθρίτιδα: Φυσικές θεραπείες για αντιμετώπιση του πόνου

Οι πρησμένες αρθρώσεις είναι μια αρκετά περίπλοκη μορφή αρθρίτιδας και συχνά οι άνθρωποι τις παραμελούν, αλλά είναι εξαιρετικά επίπονες για όσους τις βιώνουν. Προκαλούνται από ουρικό οξύ το οποίο συσσωρεύεται στο αίμα εξαιτίας της αναποτελεσματικής διάλυσης του ουρικού οξέως από τα νεφρά. Τα απόβλητα αυτά κρυσταλλώνονται και συσσωρεύονται στις αρθρώσεις.

Χαρακτηριστικά της περιοχής που πάσχει είναι ευαίσθητες αρθρώσεις που πονάνε, κοκκινίλα και υψηλή θερμοκρασία. Είναι μια χρόνια ασθένεια που αναγκάζει τους ανθρώπους που πάσχουν από αυτήν να παίρνουν αντιφλεγμονώδη φάρμακα.

Ένα από τα μέρη του σώματος που επηρεάζεται περισσότερο από τα διάφορα είδη αρθρίτιδας είναι τα χέρια. Τα χέρια σας δουλεύουν κάθε μέρα και μερικές φορές τίθενται σε ορισμένες δοκιμασίες που μπορεί να οδηγήσουν στη διάσπαση του χόνδρου των αρθρώσεων. Τα καλά νέα είναι ότι τα συμπτώματα της αρθρίτιδας στα χέρια μπορούν να αντιμετωπιστούν με φυσικό τρόπο, γεγονός που θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε την ποιότητα ζωής σας και να αποφύγετε τον πόνο που σας εμποδίζει να ολοκληρώσετε τις καθημερινές σας δραστηριότητες.

Καστορέλαιο

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι το καστορέλαιο αποτελεί έναν εξαιρετικό τρόπο για να μειώσουν τις φλεγμονές και τον πόνο που προκαλεί η αρθρίτιδα στα χέρια. Αυτό το φυσικό συστατικό έχει πολλαπλές εφαρμογές και περιέχει ένα ενεργό συστατικό γνωστό ως ρικινελαϊκό οξύ, το οποίο διαθέτει ισχυρή αντιφλεγμονώδη και παυσίπονη δράση που θα σας βοηθήσει να μειώσετε τη δυσφορία και το πρήξιμο που συνδέονται με την αρθρίτιδα. Συνιστάται μασάζ με τη χρήση καστορέλαιου δυο φορές την ημέρα.

Άλλη μια επιλογή για να αποκτήσετε τα οφέλη του καστορέλαιου είναι να ζεστάνετε δυο κουταλιές της σούπας και να τις ανακατέψετε με φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι. Το πίνετε κάθε πρωί με άδειο στομάχι για δυο συνεχόμενες εβδομάδες και θα παρατηρήσετε τη διαφορά. Να θυμάστε ότι δεν πρέπει να καταναλώνετε πολύ καστορέλαιο καθώς έχει υπακτική δράση.

Σπόροι τριγωνέλλας

Πολλαπλές μελέτες έχουν δείξει ότι η τριγωνέλλα έχει αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση και θα σας βοηθήσει να περιορίσετε τον πόνο της αρθρίτιδας σε μόλις μερικούς μήνες. Προσθέστε σπόρους τριγωνέλλας σε μια κούπα νερό και αφήστε τους να μουλιάσουν όλο το βράδυ. Την επόμενη μέρα, καταναλώστε τους σπόρους με άδειο στομάχι και πετάξτε το νερό. Για καλύτερα αποτελέσματα, μπορείτε να καταναλώνετε αυτούς τους σπόρους για μερικούς μήνες κάθε φορά.

Κουρκουμάς
Μια από τις κορυφαίες θεραπείες για την ανακούφιση από κάθε πόνο και προβλήματα που σχετίζονται με την αρθρίτιδα είναι ο κουρκουμάς. Αυτό το μπαχαρικό διαθέτει αντιφλεγμονώδεις, αντισηπτικές, αντιβακτηριακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Για να αποκτήσετε τα οφέλη του, απλά αναμειγνύετε μια κουταλιά του γλυκού σκόνη κουρκουμά σε ένα ποτήρι με γάλα μαζί με μια κουταλιά της σούπας μέλι. Αν έχετε δυσανεξία στη λακτόζη, δοκιμάστε κάποιο φυτικό γάλα ή μπορείτε να τον καταναλώνετε με σκέτο νερό.

Ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο περιέχει ένα ενεργό συστατικό γνωστό ως ολεοκανθάλη το οποίο αναστέλλει τη δράση των ενζύμων COX-1 και COX-2 τα οποία σχετίζονται με τις φλεγμονές. Οι άνθρωποι που συμπεριλαμβάνουν το ελαιόλαδο στη διατροφή τους είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν ρευματοειδή αρθρίτιδα στο μέλλον.

Για να μειώσετε τον πόνο και τις φλεγμονές που προέρχονται από την αρθρίτιδα στα χέρια, σας προτείνουμε να χρησιμοποιείτε αυτό το λάδι για να κάνετε απαλό μασάζ. Για καλύτερα αποτελέσματα, μπορείτε να το αναμείξετε με λίγο αιθέριο έλαιο λεβάντας και να τα ζεσταίνετε μαζί.

Μέλι και κανέλα

Ο συνδυασμός του μελιού με την κανέλα διαθέτει αναρίθμητες θεραπευτικές ιδιότητες και μια από αυτές είναι ότι περιορίζει τον πόνο και τις φλεγμονές που προκαλεί η αρθρίτιδα. Η κανέλα διαθέτει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και αντιοξειδωτικά ενώ το μέλι είναι φυσικό αντισηπτικό.

Για να επωφεληθείτε από τα δυο υλικά, απλά αναμειγνύετε μιάμιση κουταλιά του γλυκού σκόνη κανέλας με μια κουταλιά της σούπας μέλι. Λαμβάνετε αυτό το μείγμα κάθε πρωί με άδειο στομάχι για να περιορίσετε τα συμπτώματα της αρθρίτιδας.

Άλατα Epsom

Τα άλατα Epsom έχουν γίνει μια πολύ δημοφιλής επιλογή για την αντιμετώπιση των εξουθενωτικών συμπτωμάτων που σχετίζονται με την αρθρίτιδα. Αυτά τα άλατα χαλαρώνουν τις πληγείσες αρθρώσεις και προσφέρουν ανακούφιση από τις φλεγμονές, τη δυσκαμψία και τον πόνο.

Γεμίζετε ένα μπολ με ζεστό νερό και προσθέτετε δυο κούπες άλατα Epsom. Μουλιάζετε τα χέρια σας σε αυτό το μείγμα για 20 λεπτά και επαναλαμβάνετε αυτή τη θεραπεία δυο φορές την εβδομάδα.

Μηλόξυδο

Ακόμη και ένα προϊόν τόσο οικονομικό και κοινό όπως το μηλόξυδο μπορεί να μας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο για την αντιμετώπιση του πόνου και των φλεγμονών που προκαλεί η αρθρίτιδα στα χέρια. Σε αυτή την περίπτωση, απλά διαλύετε μια κουταλιά της σούπας μηλόξυδο με λίγο μέλι σε μια κούπα με νερό και πίνετε το μείγμα κάθε πρωί με άδειο στομάχι.

Άλλος ένας εξαιρετικός τρόπος για να επωφεληθείτε από τις ιδιότητές του είναι να αναμείξετε μια κουταλιά σκόνη από πιπέρι καγιέν σε μια κούπα με ζεστό μηλόξυδο και να κάνετε μασάζ στα χέρια σας με αυτό το μείγμα. Τα μουλιάζετε για 15 λεπτά και στη συνέχεια τα ξεπλένετε με ζεστό νερό.