To Τaxibeat αλλάζει χέρια

Στο όμιλο της Daimler (Mercedes, κλπ) φέρεται να περνάει, έναντι περίπου 40.000.000 ευρώ η ελληνική εταιρεία Taxibeat, που είχε αναπτύξει εφαρμογή λογισμικού για όσους χρησιμοποιούν ταξί. Τις τελευταίες ημέρες έχουν φουντώσει οι φήμες για την τύχη της ελληνικής εταιρείας, που αποτελεί και μία από τις γνωστότερες επιχειρήσεις που ιδρύθηκαν και ανδρώθηκαν στα χρόνια της κρίσης.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο γερμανικός όμιλος θα αποκτήσει την Taxibeat μέσω της θυγατρικής εταιρείας My Taxi η οποία έχει το ίδιο αντικείμενο. Η My Taxi δραστηριοποιείται από το 2009 σε περισσότερες από 40 πόλεις ανά τον κόσμο και έχει περισσότερα από 10.000.000 χρήστες.

Σε λίγους μήνες η Taxibeat συμπληρώνει έξι χρόνια λειτουργίας από την ίδρυσή της τον Μάιο του 2011. Με βάση τα τελευταία στοιχεία που είχε παρουσιάσει η διοίκηση της εταιρείας το Taxibeat έχει σταθερά ηγετική θέση στην Αθήνα, αλλά και στη Λίμα, πρωτεύουσα του Περού, αγορά που δραστηριοποιείται τα δύο τελευταία χρόνια και στην οποία επεκτείνει στην παρούσα φάση τις δραστηριότητές του στις πόλεις Cusco και Arequipa. Το Taxibeat “τρέχει” με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης που αγγίζει το 180%, καταγράφοντας πολλαπλάσιο αριθμό διαδρομών χρόνο με το χρόνο. Εκτιμάται πως περίπου 850.000 χρήστες είναι σήμερα εγγεγραμμένοι στην δωρεάν εφαρμογή, ενώ η εταιρία καταγράφει πλέον κερδοφορία.