Τ.Χατζηγεωργίου: Το κούρεμα της Δημοκρατίας στην Ευρώπη

“Με το κούρεμα των καταθέσεων δεν έχει μόνο δολοφονηθεί η κυπριακή οικονομία αλλά παράλληλα και στον ίδιο βαθμό έχει κουρευτεί και η  δημοκρατία  στην Ευρώπη. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει άμεση ανάγκη αλλαγής πλεύσης, διαφορετικά το μέλλον της είναι καθ` όλα αβέβαιο”. Αυτό τόνισε ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ Τάκης Χατζηγεωργίου αναφορικά με την σημερινή κατάσταση στην Κύπρο μετά και από την τελευταία απόφαση του EUROGROUP.

Ο Τάκης Χατζηγεωργίου άσκησε έντονη κριτική στην Τρόικα και δη στην διαδικασία που ακολούθησε για την επιβολή του μνημονίου στην Κύπρο υπενθυμίζοντας ότι η Τρόικα είναι ένα εξωθεσμικό όργανο ενώ το EUROGROUP  είναι ένα ανεπίσημο σώμα του οποίου ο ρόλος είναι καθαρά συντονιστικός και όχι νομοθετικός.

Αναφορικά με την ετήσια Έκθεση Προόδου της Τουρκίας ο Ευρωβουλευτής εξέφρασε την δυσαρέσκεια του λέγοντας ότι “δυστυχώς η ¨Έκθεση Προόδου τείνει χρόνο με τον χρόνο να ισορροπεί μεταξύ των χωρών που είναι είτε υπέρ είτε εναντίον της Τουρκίας. Και έτσι δεν αποτελεί ένα απαύγασμα της ελεύθερης βούλησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μακριά από συμφέροντα”

Οι δηλώσεις του Τάκη Χατζηγεωργίου έγιναν σε διάσκεψη  τύπου.

Ο Τάκης Χατζηγεωργίου συμμετείχε επίσης σε γεύμα εργασίας με τον πρωθυπουργό της Φιλανδίας Jyrki Katainen.

Σε λίγο αρχίζει η συζήτηση για την οικονομική κατάσταση στην Κύπρο στην Ολομέλεια του ΕΚ στο Στρασβούργο μετά  από αίτημα και της Ομάδας της Ενωτικής Αριστεράς (GUE/NGL) και την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά μέσω του συνδέσμου http://www.europarl.europa.eu/sed/video.do.