Τ.Μητσόπουλος: Επισκέφθηκε το νέο Λιμάνι Λεμεσού και τον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Πάφου

Ο Τάσος Μητσόπουλος, Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων μαζί με τον Γενικό Διευθυντή, Αλέκο Μιχαηλίδη καθώς και υπηρεσιακούς παράγοντες, επισκέφθηκαν το εργοτάξιο του κάθετου δρόμου από το νέο Λιμάνι Λεμεσού προς τον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Πάφου.

Σε δηλώσεις του ο κ.Μητσόπουλος ανέφερε: “Επισκεφθήκαμε το εργοτάξιο ενός πολύ σημαντικού έργου το οποίο πρέπει να πούμε ότι εκτελείται με υψηλές προδιαγραφές και με συγχρηματοδότηση από το Ταμείο Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι ένα έργο το οποίο θα αποσυμφορήσει αστικές περιοχές της Λεμεσού. Η δεύτερη σημαντική φάση του έργου θα παραδοθεί μέσα στο καλοκαίρι, υπολογίζεται περίπου περί τα τέλη Ιουλίου. Το συνολικό κόστος είναι €117 εκατομμύρια. Αυτό το έργο έχει και μια άλλη σημαντική διάσταση, διότι κάτω από την όδευση του δρόμου υπάρχει ένας μεγάλος οχετός ομβρίων υδάτων που θωρακίζει ουσιαστικά ευαίσθητες περιοχές της Λεμεσού από μελλοντικές πλημμύρες τόσο τη Βιομηχανική Περιοχή όσο και το κέντρο της Λεμεσού”.

Επιπλέον τόνισε πως: “Πρόκειται για ένα έργο οικολογικό. Έχει λάβει πολύ μεγάλη σημασία η οικολογική προστασία, η προστασία του περιβάλλοντος χώρου και γι’ αυτό το έργο πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια και έπαινοι στα στελέχη του Τμήματος Δημοσίων Έργων που το έχουν σχεδιάσει και στους εργολάβους που το εκτελούν. Μπορώ να πω ότι είναι ένα έργο – πρότυπο και για την περιοχή της Λεμεσού αλλά και ευρύτερα για την Κύπρο”.

Τέλος τόνισε ότι: “Βεβαίως θα αξιοποιήσουμε αυτή την εμπειρία προκειμένου να υλοποιήσουμε και άλλα έργα παρόμοιας φύσης. Αυτή την ώρα η προσπάθειά μας είναι, λαμβάνοντας υπόψη τις δυσμενείς οικονομικές συγκυρίες, να ενεργοποιήσουμε έργα τα οποία είναι ώριμα, να τα υλοποιήσουμε μέσα από την πιο ενεργό εμπλοκή και του ιδιωτικού τομέα. Θα δούμε το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα πώς θα προχωρήσουμε στα επόμενα μας βήματα”.