Τ.Θεωνά “Γίνομαι 30, αλλά αυτό αγχώνει περισσότερο τη μαμά μου”

Στο περιοδικό Madame Figaro μίλησε η όμορφη ηθοποιός Τζένη Θεωνά για το άγχος της ηλικίας, την ξανθιά εκδοχή της, τι δεν συγχωρεί στους άλλους και πολλά άλλα…

Η κριτική σε επηρεάζει;
Τη σέβομαι, αλλά μπορώ να διακρίνω τι θα ακούσω πραγματικά και τι όχι, και δεν γίνομαι έρμαιό της. Αν κάποια στιγμή αισθανθώ ότι αυτό που κάνω με ικανοποιεί, μια αρνητική κριτική δεν μπορεί να με διαλύσει. Αντίστοιχα, αν κάτι εμένα δε μου αρέσει, ούτε η θετική κριτική μπορεί να με πείσει.

Σε αγχώνει ο χρόνος που περνάει;
Όχι πολύ. Κάποια μαρτύρια έχουν καταλαγιάσει με το πέρασμα του χρόνου. Προσωπικά είμαι καλύτερα από ποτέ, νιώθω γεμάτη, οπότε θα ήταν σουρεαλιστικό να με πιάσει κρίση επειδή γίνομαι 30. Νομίζω ότι είναι κάτι που απασχολεί περισσότερο τη μαμά μου. Μεγαλώνει η κόρη της, άρα μεγαλώνει και εκείνη.

Έχεις μια σχετικά μακροχρόνια σχέση. Τι πιστεύεις ότι κάνει τις σχέσεις να αντέχουν στον χρόνο;
Δεν ξέρω, και εμένα μου φαίνεται μυστήριο. Αλλά πιστεύω ότι μια βασική προϋπόθεση είναι να θαυμάζεις τον κόσμο που φέρει ο άλλος, να τον σέβεσαι τόσο ώστε να μην προσπαθείς να τον παραβιάσεις και να τον αλλάξεις. Τότε δύο άνθρωποι μπορούν να εξελίσσονται παράλληλα -μιλώντας πάντα για ανθρώπους που ταιριάζουν. Γιατί δεν πιστεύω ότι τα «ετερώνυμα έλκονται» όταν υπάρχουν πολύ ουσιαστικές διαφορές στην ποιότητα, στην κουλτούρα και στην αισθητική τους.

Τι δεν συγχωρείς στους άλλους;
Συγχωρώ σχεδόν τα πάντα, αν ο άλλος θέλει πραγματικά να συγχωρεθεί και να αποκαταστήσει την τάξη των πραγμάτων, να κάνει την υπέρβαση.

Ήσουν καστανή και έγινες ξανθιά. Άλλαξε η ζωή σου;
Ριζικά! Τίποτα δεν ήταν ξανά το ίδιο! (γέλια) Όχι! Έγινα ξανθιά για το ρόλο μου στη σειρά του Περάκη Λούφα και Παραλλαγή, οπότε για έναν άλλο ρόλο μπορεί να ξαναλλάξουν. Αλλά η αλήθεια είναι ότι το ξανθό για κάποιο λόγο αρχετυπικά λειτουργεί ως φωτεινή περιγραφή “είμαι εδώ, είμαι κορίτσι, πειράξτε με”. Σαν κάλεσμα.

faysbook