Τώρα είναι η ώρα να θωρακίσουμε όσα με κόπους και θυσίες πετύχαμε

Η ψήφος στον ΔΗΣΥ επισφραγίζει τη σταθερή προοπτική της χώρας

Του Γιώργου Βασιλείου*

Μπήκαμε στην τελική ευθεία για τις βουλευτικές εκλογές. Σε λίγες ημέρες οι πολίτες θα αποφασίσουν για το μέλλον και γι’ αυτούς που θα τους εκπροσωπούν στο νομοθετικό σώμα. Τα επόμενα χρόνια θα είναι καθοριστικά για τον τόπο. Στην οικονομία, στο Κυπριακό, στην εσωτερική διακυβέρνηση.

Κρίνεται η σταθερή πορεία, η ανάκαμψη της οικονομίας και η αντιμετώπιση της ανεργίας. Κρίνεται η αξιοπιστία της χώρας που με κόπο και θυσίες επανακτήσαμε. Κρίνεται το αν θα κινηθούμε με σχέδιο και αποφασιστικότητα για να πετύχουμε ακόμη περισσότερα.

Στην Οικονομία, ας θυμηθούμε που βρισκόταν η χώρα μας τον Φεβρουάριο του 2013. Αναξιόπιστη, απομονωμένη, στο χείλος της καταστροφής. Και πού βρίσκεται σήμερα, χάριν στην τεράστια προσπάθεια της παρούσας κυβέρνησης και του λαού; Ολοκλήρωσε με επιτυχία ένα δύσκολο Μνημόνιο, καταγράφοντας ρυθμούς ανάπτυξης για πρώτη φορά ύστερα από εφτά υφεσιακά χρόνια. Η διεθνής κοινότητα, οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι, οι οικονομικοί αναλυτές και οι οίκοι αξιολόγησης αναγνωρίζουν τη μεγάλη πρόοδο που έχει επιτευχθεί. Την αναγνωρίζουν και οι πολίτες στον τόπο μας κι ας μην έχουν ξεπεραστεί ακόμη όλα τα προβλήματα. Οι μόνοι που μηδενίζουν την μεγάλη συλλογική προσπάθεια του λαού μας είναι η αντιπολίτευση, η οποία μας οδήγησε στα τραγικά δεδομένα του 2013. Σήμερα η Κύπρος, γίνεται ξανά αξιόπιστη, αξιοπρεπής και κυρίαρχη.

Τώρα είναι η ώρα να θωρακίσουμε όσα με κόπο κτίσαμε. Να συνεχίσουμε την πολιτική της δημοσιονομικής πειθαρχίας, να προχωρήσουμε με τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η δημόσια υπηρεσία, να καταστήσουμε τη χώρα μας έναν πιο ελκυστικό επενδυτικό προορισμό. Να γίνουμε μία παραγωγική χώρα, που θα προσφέρει στους πολίτες της ανάπτυξη και ευημερία και στους νέους της θέσεις εργασίας.

Στο Κυπριακό, παρά τη συνεχιζόμενη τουρκική αδιαλλαξία, τρία χρόνια μετά βρίσκεται ξανά, ψηλά στην ατζέντα της διεθνούς πολιτικής σκακιέρας. Και αυτό γιατί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κράτησε ζωντανή την ελπίδα και την προοπτική για τερματισμό της κατοχής. Δημιούργησε ξανά διεθνές ενδιαφέρον, αλλά και δυναμική στο εσωτερικό, γεγονός που έδωσε ώθηση στις διαπραγματεύσεις. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για μία σωστή λύση: Για επανένωση και απελευθέρωση της πατρίδας μας. Για τερματισμό της κατοχής και αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων.

Στις 22 Μαΐου η κυπριακή κοινωνία θα κληθεί να κάνει μια καθοριστική επιλογή: Εάν η χώρα θα συνεχίσει την πορεία προς την ανάκαμψη, την αντιμετώπιση της ανεργίας και των άλλων προκλήσεων της πραγματικής οικονομίας, για να προσφέρει σταθερή προοπτική στην χώρα, ή εάν θα επιστρέψει στις παλιές πρακτικές και νοοτροπίες, την οικονομική κακοδιαχείριση και τα αδιέξοδα.

Το δικό μας μήνυμα είναι ξεκάθαρο. Ο τόπος χρειάζεται αλλαγές. Χρειάζεται τομές, χρειάζεται τόλμη. Για να δημιουργήσουμε ένα κράτος σύγχρονο, παραγωγικό και νοικοκυρεμένο. Που να σέβεται και να εξυπηρετεί τους πολίτες του. Που να δίνει λύσεις στα καθημερινά τους προβλήματα, στην οικονομία, την ανάπτυξη, την ανεργία, την υγεία. Που να τους ενισχύει το αίσθημα σιγουριάς και ασφάλειας.

Ψηφίζοντας ΔΗΣΥ στις 22 Μαΐου, επισφραγίζουμε τη σταθερή προοπτική της πατρίδας μας. Ο τόπος χρειάζεται έναν ισχυρό ΔΗΣΥ και μία ακόμη πιο ισχυρή κυβέρνηση.

*Υποψήφιος ΔΗΣΥ στην Επαρχία Λάρνακας