Σε …αναμμένα κάρβουνα οι φίλοι του Φουάντ Αλ Ζαγιάτ

Σε …αναμμένα κάρβουνα κάθονται κάποιοι – ανάμεσά τους και ένας πρώην υπουργός της Κυπριακής Δημοκρατίας –όλοι τους …στενοί φίλοι του Φουάντ Αλ Ζαγιάτ. Κυριολεκτικά, έχουν χάσει τον ύπνο τους μετά το ένταλμα που εξέδωσε ο ανακριτής Γαβριήλ Μαλής  για την σύλληψή του Σύρου επιχειρηματία, ο οποίος εμπλέκεται στις διαδρομές του «μαύρου» χρήματος που δόθηκαν ως  μίζες για την υπογραφή εξοπλιστικών προγραμμάτων στην Αθήνα.

Ήδη, στη φυλακή για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος βρίσκονται για την υπόθεση αυτή, ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Άκης Τσοχατζόπουλος και επτά ακόμη πρόσωπα του στενού οικογενειακού και επαγγελματικού του περιβάλλοντος. Τώρα, ο ανακριτικές αρχές με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε αναζητούν (και) στην Κύπρο τον Σύρο έμπορο όπλων γνωστό και με το παρατσούκλι «ο χοντρός», ο οποίος και είναι κάτοχος κυπριακού διαβατηρίου. Ο άνθρωπος αυτός φέρεται να έδωσε στον Άκη Τσοχατζόπουλο 32 εκατ. ελβετικά φράγκα και 1.748.000 δολάρια  και σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί από τις ανακριτικές αρχές, είναι βαθιά «χωμένος» στην μεγάλη υπόθεση της μίζας.

Οι αστυνομικές αρχές της Κύπρου σε εκτέλεση του εντάλματος του ανακριτή αναζήτησαν τον Φουάντ Αλ Ζαγιάτ στο πολυτελέστατο σπίτι του αξίας εκατομμυρίων ευρώ, στην Έγκωμη Λευκωσίας. Όπως όμως ήταν αναμενόμενο είχε εξαφανιστεί από προσώπου γης. Κατάλαβε, προφανώς, ότι ο κλοιός της Δικαιοσύνης είχε σφίξει γύρω του και είχε λάβει τα μέτρα του.

Πριν από λίγα χρονάκια, ωστόσο, ο Φουάντ Αλ Ζαγιάτ έπινε ανενόχλητος το καφεδάκι του στο Χίλτον στη Λευκωσία, παρέα με αρκετά πολιτικά πρόσωπα που του έκανα «τεμενάδες». Όπως έλεγαν τότε χαριτολογώντας «είναι ο πλούσιος με το κυπριακό διαβατήριο» με τον οποίο φρόντισε να τον εφοδιάσει υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου, επί εποχής Γλαύκου Κληρίδη.

Αργά η γρήγορα «ο χοντρός» θα πέσει στα χέρια της αστυνομίας  και αυτό είναι που φοβούνται τώρα οι Κύπριοι φίλοι του που έχουν ήδη χάσει τον ύπνο τους….