Τόμσεν σε Υπ. Οικονομικών: Έχετε μείνει πίσω

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ημερησίας, ο Πολ Τόμσεν φέρεται να έκρινε πως το Υπουργείο Οικονομικών έχει μείνει πίσω ως προς τις αλλαγές στο Δημόσιο, την εξόφληση οφειλών σε ιδιώτες, τα φορολογικά έσοδα και τις αποκρατικοποιήσεις.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η προσοχή εστιάζεται στη διαθεσιμότητα στο Δημόσιο αφού απο εκεί “περνά” η εκταμίευση της δόσης του Μαρτίου, ύψους 2,8 δισ. ευρώ. Ωστόσο, η τρόικα στάθηκε περισσότερο στην υστέρηση των φορολογικών εσόδων, καθώς αν η τάση αυτή συνεχιστεί μέχρι τον Ιούνιο, τότε “το παιχνίδι θα έχει τελειώσει” αφού θα βρίσκεται στον “αέρα” η εκτέλεση του φετινού προϋπολογισμού και η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος.

Προβληματισμός επικρατεί για τις σημαντικές καθυστερήσεις στην εξόφληση των χρεών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες. Σύμφωνα με κυβερνητικό στέλεχος που επικαλείται η εφημερίδα, “είναι προβληματισμένοι για τις καθυστερήσεις, ασκούν κριτική γιατί τα υπουργεία και οι φορείς δεν είχαν προετοιμαστεί εγκαίρως να υποδεχθούν τα κεφάλαια και να τα προωθήσουν άμεσα στην αγορά”.

Σφοδρή ήταν η κριτική και για τις καθυστερήσεις στις επιστροφές φόρων, τις οποίες η τρόικα υπολογίζει στα 2,9 δισ. ευρώ.