Τυχόν ιδιωτικοποιήσεις ημικρατικών θα έχουν επιπτώσεις στην Εθνική Φρουρά

Στο συμπέρασμα ότι οι CYTA ΑΗΚ και Αρχή Λιμένων έχουν άμεση σχέση με τις δραστηριότητες της Εθνικής Φρουράς, κατέληξε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Άμυνας, που ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γιώργος Βαρνάβα, που συνεδρίασε κεκλεισμένων των θυρών.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Γιώργος Βαρνάβα διευκρίνισε ότι δεν έχει ληφθεί απόφαση για ιδιωτικοποίησή τους και τόνισε ότι αν και εφόσον προχωρήσει το θέμα  θα απαιτηθεί από πλευράς Υπουργείου Άμυνας σε συνεννόηση με το ΓΕΕΦ να εξασφαλιστούν οι απαιτούμενες δεσμεύσεις από τους αγοραστές των οργανισμών αυτών, καθώς αν γίνουν οι ιδιωτικοποιήσεις η  Εθνική Φρουρά θα έχει επιπτώσεις σε σχέση με τις δραστηριότητες της. Δεν θέλησε όμως να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις.

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Ανδρέας Μιχαηλίδης ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει πολιτική απόφαση για ιδιωτικοποιήσεις των κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών, είπε πως τόσο ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Αμυνας όσο και ο Αρχηγός του ΓΕΕΦ  κατέστησαν σαφές και ξεκάθαρο ότι δεν πήραν εντολή από την Κυβέρνηση για να ετοιμάσουν μελέτη που να αφορά την πιθανότητα ιδιωτικοποιήσεων.