Τυπώνονται εκτάκτως άλλα 5 εκατ. φύλλα του Charlie Hebdo λόγω ζήτησης

Τυπώνονται εκτάκτως άλλα 5 εκατ. φύλλα του Charlie Hebdo της ζήτησης. Ήδη εξαντλήθηκε από τις 9 το πρωί ώρα Κύπρου το πρώτο φύλλο της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo μετά την επίθεση που αποδεκάτισε τη σύνταξή της πριν από μία εβδομάδα. Όπως αναφέρουν δημοσιογράφοι του Γαλλικού πρακτορείου πάρα πολλά περίπτερα στη Γαλλία, διαπίστωσαν την έλλειψη.

“Τελείωσε”, επαναλάμβαναν ξανά και ξανά οι ιδιοκτήτες πολλών περιπτέρων στο Παρίσι, προκαλώντας μεγάλη απογοήτευση στους πελάτες. Πολλοί απ’ αυτούς αγόρασαν την “Κανάρ Ανσενέ”, τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία σατιρική εφημερίδα της Γαλλίας, η οποία έχει σήμερα τίτλο: “Εμπρός παιδιά, μην αφήσετε να σας σκοτώσουν”, σε ένδειξη αλληλεγγύης με το Charlie Hebdo.

Έπειτα από την τεράστια ζήτηση, ανακοινώθηκε ότι θα τυπωθούν άλλα 5 εκατ. φύλλα, προκειμένου να καλυφθεί η ζήτηση.

Από την Ευρώπη μέχρι την Αυστραλία, πολυάριθμες εφημερίδες στον κόσμο αναπαρήγαγαν αμέσως αυτό το πρωτοσέλιδο ενός φύλλου το οποίο ετοιμάσθηκε στα γραφεία της αριστερής εφημερίδας Liberation. Πάνω από το σκίτσο του προφήτη σε πράσινο φόντο, το χρώμα του ισλάμ, ο τίτλος “Όλα συγχωρούνται” έρχεται σε αντίθεση με τη δηκτική και ανελέητη στάση που τηρεί συνήθως η εφημερίδα.

Ωστόσο το πορτρέτο του προφήτη, ο οποίος κρατάει την επιγραφή “Είμαι Charlie” την οποία κρατούσαν σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια διαδηλωτές την Κυριακή στους δρόμους της Γαλλίας, προκαλεί περαιτέρω αναταραχή στον μουσουλμανικό κόσμο.