Τσαβούσογλου: Η Τουρκία θα είναι πάντα στο πλευρό των Τουρκοκυπρίων

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε μήνυμά του στο τουίτερ για την 35η επέτειο της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους, ανέφερε ότι η Τουρκία θα είναι πάντα στο πλευρό των Τουρκοκυπρίων.

«Η χώρα μας θα είναι πάντα στο πλευρό των Τουρκοκυπρίων, όπως ήταν και κατά την ευτυχή ημέρα της ανακήρυξης της ανεξαρτησίας της ‘τδβκ’. Χρόνια πολλά για την 35η επέτειο της ίδρυσης ‘τδβκ’», γράφει.

Στην φωτογραφία μάλιστα παρουσιάζεται και η σημαία της ντροπής πάνω στον Πενταδάχτυλο.

Από το πρωί άρχισαν τα προκλητικά πανηγύρια στα κατεχόμενα για την 35η επέτειο από την ανακήρυξη του ψευδοκράτους. Συγκεκριμένα το 1983 εννιά χρόνια μετά την στρατιωτική εισβολή του Αττίλα, η Τουρκία δια χειρός Ραούφ Ντεκτάς αυτοανακηρύσσει την λεγόμενη «Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου» την οποία δεν αναγνωρίζει μέχρι σήμερα κανένα κράτος της Διεθνούς κοινότητας πλην της Τουρκίας.

Τούρκος Αντιπρόεδρος:Aδιάλλακτοι οι Ε/κ, γι’αυτό δεν υπάρχει λύση Στα κατεχόμενα έχουν φτάσει σήμερα αξιωματούχοι από την Άγκυρα μεταξύ των οποίων ο Αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουάτ Όκτάι .

Στην κατεχόμενη Λευκωσία πραγματοποιήθηκε το πρωί τελετή με κατάθεση στεφάνων από τον Μουσταφά Ακιντζί και μέλη της ψευδοκυβέρνησης που τήρησαν ενός λεπτού σιγή σε μνημείο του Ραούφ Ντενκτάς ενώ ακούστηκε και ο εθνικός ύμνος της Τουρκίας.

Δρακόντεια είναι τα μέτρα από την κατοχική αστυνομία σε όλους τους δρόμους των σκλαβωμένων πόλεων στη βόρεια Κύπρο προκειμένου να ρυθμίσουν την κίνηση στους δρόμους εν όψει και της στρατιωτικής παρέλασης. Όπως κάθε χρόνο το επίκεντρο από τα πανηγύρια θα είναι τα τουρκικά αεροσκάφη επίδειξης Solo Türk F-16 που θα πραγματοποίησουν παράνομες πτήσεις πάνω από την σκλαβωμένη Κερύνεια από τις 3.30 μ.μ έως τις 4 μ.μ. Ο κατοχικός ηγέτης έφτασε ήδη στον χώρο της παρέλασης.

Αναρτήσεις έχουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέλη των Γκρίζων Λύκων στα κατεχόμεν, δημάρχοι της Κωντανστινούπολης αλλά και του εθνικισιτικού κόμματος του Μπαχτσελί. Άλλοι ανεβάζουν μάλιστα φωτογραφίες με την σημαία του ψευδοκράτους να καλύπτει ολόκληρη την Κύπρο.