Τσίπρας στο CNN: “Να φορολογηθούν οι πλούσιοι”

Μιλώντας στο δίκτυο CNN, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως προτείνει για την Ελλάδα, ότι ακριβώς ο Μπάρακ Ομπάμα για τις ΗΠΑ, δηλαδή ” να φορολογηθούν οι πλούσιοι”.

“Στην Ελλάδα πρέπει να σταματήσουν να πληρώνουν μόνο οι ανήμποροι, οι φτωχοί και τα μικρομεσαία στρώματα. Πρέπει να πληρώσουν και οι πλούσιοι. Λέω κάτι παρόμοιο με αυτό που προσπαθεί να εφαρμόσει ο Πρόεδρος Ομπάμα στις ΗΠΑ. Οι πλούσιοι φοροδιαφεύγουν και έχουν τα λεφτά τους στις τράπεζες του εξωτερικού, στην ελβετία και οι λίστες με τους καταθέτες στην Ελβετία, όπως η λίστα Λανγκάρντ κρύβεται στα συρτάρια των Ελλήνων υπουργών Οικονομικών.” τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Παράλληλα, υποστήριξε πως το πρόγραμμα για την Ελλάδα πρέπει να σταματήσει, γιατί όπως αναφέρει “δεν θέλουμε οι Έλληνες να πιούν το κώνειο”, ενώ απηύθυνε κάλεσμα για επενδύσεις στην χώρα και ζήτησε διεθνή διάσκεψη για το χρέος, καθώς και λύση παρόμοια με αυτή της Γερμανίας το 1953.

“Το μνημόνιο είναι εντελώς αποτυχημένο, το πρόγραμμα που εφαρμόστηκε τα τελευταία χρόνια δεν πέτυχε τους στόχους του..αντίθετα διαλύει την κοινωνία και είναι απολύτως επικίνδυνο. Θέλουμε η Ελλάδα να μείνει στην Ευρωζώνη, αλλά δεν θέλουμε να πιεί το κώνιο, όπως έγραψαν οι New York Times σε κύριο άρθρο τους.” σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε πως “Διεκδικούμε μια λύση αντίστοιχη με αυτή που δόθηκε στη Γερμανία το 1953, με διαγραφή του 50% του χρέους, αναστολή πληρωμής των τόκων και ρήτρα ανάπτυξης για την αποπληρωμή του υπόλοιπου χρέους”.

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως η χώρα έχει ανάγκη απο επενδύσεις με σκοπό να προωθηθεί η ανάπτυξη, αλλά πρόταξε την λύση του κουρέματος του χρέους “χρειάζονται δημόσιες επενδύσεις που θα δημιουργήσουν και ένα σταθερό περιβάλλον και για τους ιδιώτες και για τους επενδυτές, οι οποίοι όμως για να έρθουν πρέπει να δημιουργηθεί ένα καθεστώς ασφάλειας, αλλά και να πάψει η κινδυνολογία για την Ελλάδα.” κατέληξε ο κ. Τσίπρας.