Τσίπρας προς Γεννηματά: Εκλογές τώρα, σημαίνει να μη βγούμε από το μνημόνιο

«Άκουσα την κ. Γεννηματά με άκρως επιθετικό τρόπο, ώρες-ώρες αλαζονικό και καμιά φορά υπερφίαλο, λες και ο κόσμος ξέχασε ότι το ΠΑΣΟΚ κυβερνούσε τα τελευταία χρόνια, μαζί με τον κ. Σαμαρά, μάλιστα, να ζητά με στόμφο εκλογές τώρα».

Αυτό ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη δευτερολογία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία στη Βουλή, σχολιάζοντας πως δεν έχει καταλάβει αν είναι η ίδια ή κάποιος άλλος που έστειλε μία επιστολή πριν από λίγες ημέρες σε όλους τους αρχηγούς, όπου επεσήμαινε πόσο κρίσιμης εθνικής σημασίας ζήτημα είναι η αναθεώρηση του Συντάγματος, πριν κλείσει η παρούσα κοινοβουλευτική θητεία.

«Εκλογές τώρα», δηλαδή λίγο πριν κλείσει η αξιολόγηση και βγει η χώρα από το μνημόνιο, τόνισε, «σημαίνει να μη βγούμε από το μνημόνιο».

«Την άποψη σας αυτή κ. Γεννηματά δε τη συμμερίζονται όλοι οι σύμμαχοι σας στο ΚΙΝΑΛ.
Κακώς σας παρασέρνουν όσοι βλέπουν την αναβίωση αυτής της ολεθριας και για τη χώρα και για το ΚΙΝΑΛ συμμαχίας με το Σαμαρά ως προσωπική τους σανίδα σωτηρίας.
Δεν ακούτε τους σοσιαλδημοκράτες στην Ευρώπη που καλουν όλα τα προοδευτικά κομματα στην Ελλάδα να ενώσουν δυνάμεις για ένα προοδευτικό δρόμο στη χώρα;»