Τσίπρας: Ο ίδιος ο Στουρνάρας απάντησε ηχηρά στις συκοφαντίες της ΝΔ

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη σημερινή του εισήγηση στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει του Συνεδρίου της 13ης Οκτωβρίου, κατήγγειλε ως ακραία επίθεση ψεύδους και συκοφαντίας για την πορεία της οικονομίας, των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς, των συζητήσεων για το χρέος, για τον διαγωνισμό για τις άδειες.

«Από δω και στο εξής ο νόμος ισχύει για όλους. Είναι ανεξάρτητη πλέον η δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της χωρίς άνωθεν εντολές. Κάποιοι νιώθουν τόσο άβολα που δεν μπορούν να κρατήσουν ούτε τα προσχήματα», τόνισε.

Αναφερόμενος στην υπόθεση της εισαγγελικής έρευνας στα γραφεία της συζύγου του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, ο κ. Τσίπρας σημείωσε: Να βάλουμε ξανά τα πράγματα στις θέσεις τους: χθες είχα συνάντηση με τον κ. Στουρνάρα. Με τις δηλώσεις του ο ίδιος απάντησε ηχηρά στις συκοφαντίες της ΝΔ, αναγνώρισε ότι η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και αποσυνέδεσε την έρευνα για το ΚΕΕΛΠΝΟ από τις εξελίξεις για το τραπεζικό σύστημα.

«Οι σχέσεις της κυβέρνησης με την ΤτΕ οφείλουν πάντα να κινούνται στο θεσμικό τους πλαίσιο και να προστατεύουν την εμπιστοσύνη και την ευστάθεια του τραπεζικού συστήματος», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Στην εισήγησή του, ο κ. Τσίπρας επισήμανε ακόμη πως η μάχη δεν έχει τελειώσει αλλά είναι πιο σκληρή από κάθε άλλη φορά. «Αποδεικνύουμε ότι έχουμε τα κότσια να σπάσουμε αυγά και συγκρουόμαστε στα αλήθεια με το οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο».

«Σήμερα βρισκόμαστε ξανά σε περίοδο τομής, όπως τις μέρες εκείνες τις σκληρές του δημοψηφίσματος. Όλες οι γερασμένες δυνάμεις της παλιάς Ελλάδας έχουν συμμαχήσει απέναντι σε εμάς, έχουν ξεχάσει τις διαφορές τους και έχουν κάθε λόγο να το κάνουν. Καταλαβαίνουν στα αλήθεια ότι δεν θα είναι παρένθεση αυτή η κυβέρνηση, αλλά έχει βαθιές ρίζες», σημείωσε.

«Σήμερα η Ελλάδα δεν είναι το μαύρο πρόβατο αλλά είναι σημείο αναφορά και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες γιατί παρά τις δυσκολίες η οικονομία δείχνει τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης και το κυριότερο ανακάμπτουμε δίχως να αποδεχόμαστε ως μοίρα τη λεηλασία της κοινωνίας. Βγάζουμε την οικονομία από την κρίση με την κοινωνία όρθια», συνέχισε ο πρωθυπουργός.

«Αποδεικνύουμε ότι δεν έχουμε έρθει εδώ να καταλάβουμε κυβερνητικές καρέκλες για να διαχειριστούμε κάπως καλύτερα την κρίση αλλά για να κάνουμε τομές. Ήρθαμε για να τελειώσουμε με το παλιό».