Τσίπρας; Η Μέρκελ να μαζέψει τον Σόιμπλε!

Σε αρκετά υψηλούς τόνους, μια και μιλούσε σε κομματικό ακροατήριο, κινήθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Μιλώντας την πρώτη μέρα των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής από τη μια επιχείρησε να φανεί αισιόδοξος για το ότι η αξιολόγηση θα κλείσει από την άλλη όμως χρησιμοποίησε βαριές κουβέντες τόσο για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο όσο και για τον Β. Σόιμπλε Ιδιείτερα για τον δεύτερο κάλεσε την Αγγελα Μέρκελ να τον…μαζέψει και να μην προκαλεί με τα παιχνίδια που παίζει σε βάρος της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Είπε μεταξύ άλλων ο Τσίπρας: «Θέλω να παρακαλέσω την καγκελάριο να αποθαρρύνει τον υπουργό οικονομικών της από την επιθετικότητα εναντίον της Ελλάδας και αναφορές του τύπου οι Έλληνες ζουν πάνω από τις δυνατότητές τους», ξεκαθαρίζοντας οτι «η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να συζητήσει απαιτήσεις που είναι έξω από τη λογική και έξω από τους αριθμούς».

Και συνέχισε, λέγοντας: «Δεν πρόκειται να δεχτούμε άλλα παιχνίδια στην πλάτη της Ελλάδας, στην πλάτη του ελληνικού λαού», ενώ φωτογραφίζοντας τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών ανέφερε «Οποιοι παίζουν παιχνίδια για ευρωζώνη δύο ταχυτήτων, για διασπάσεις και διαιρέσεις, να ξέρουν ότι παίζουν με τη φωτιά. Και είμαι βέβαιος ότι η ίδια τους η κυβέρνηση δεν θα αφήσει τους πυρομανείς να παίζουν με τα σπίρτα στην αποθήκη με τα πυρομαχικά». Από τα πυρά του Αλέξη Τσίπρα δεν ξέφυγε και το ΔΝΤ για το οποίο τόνισε  «έχοντας χάσει κάθε επιστημονική αξιοπιστία από τις διαρκώς λαθεμένες προβλέψεις του, βρίσκεται σε αδυναμία να υποστηρίξει χρηματικά ένα πρόγραμμα δίχως γενναία απομείωση του χρέους» προσθέτοντας ότι η προσωπική του άποψη είναι ότι το ΔΝΤ δεν θέλει να χρηματοδοτήσει το ελληνικό πρόγραμμα και επιχειρεί να φορτώσει αλλού τις ευθύνες του. Ο πρωθυπουργός έκανε επίθεση και στον Πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και στην Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά την οποία κατηγόρησε ότι εξακολουθεί να είναι ουρά της ΝΔ. Οσο για τον Κ. Μητσοτάκη είπε ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να πάρει την εξουσία χωρίς να υπολογίζςει τίποτε άλλο.

Τέλος ο Τσίπρας κατήγγειλε περιπτώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ (για τους οποίους είπε ότι δεν έχουν θέση στο κόμμα) διότι με τις συμπεριφορές τους προκάλεσαν και προκαλούν κοιτάζοντας το προσωπικό τους συμφέρον και ρισκάροντας το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς. Παράλληλα έκανε άνοιγμα σε όλους κομματικά στελέχη και βουλευτές για να βγάλουν μαζί την Ελλάδα από την κρίση τώρα που η Ευρώπη ετοιμάζεται να δημιουργήσει νέες συμμαχίες.