Τσίπρας: “Επικίνδυνη είναι η νεοφιλελεύθερη πολιτική λιτότητας”

Για το ¨αδιέξοδο” πρόγραμμα λιτότητας  που εφαρμόζεται στην Ελλάδα μίλησε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας απο το βήμα της συνόδου της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, στο Βερολίνο.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην νεοφιλελεύθερη πολιτική λιτότητας που εφαρμόζεται στη χώρα και η οποία μπορεί να καταστεί άκρως επικίνδυνη τόσο για την Ελλάδα, όσο και για ολόκληρη την Ευρώπη.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποίησε για τον κίνδυνο της ενίσχυσης των νεοναζιστικών οργανώσεων, λόγω της αύξησης της φτώχειας, της ανεργίας και της έλλειψης ελπίδας απο μέρους της κοινωνίας.”Το μεγάλο πρόβλημα στην Ελλάδα είναι πλέον η απογοήτευση του κόσμου” είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην επίσκεψη του στην Λατινική Αμερική, υπογραμμίζοντας ότι δεν θέτει θέμα σύγκρισης της κατάστασης που επικρατεί εκεί με την ισχύουσα κατάσταση σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ωστόσο εξέφρασε την διαπίστωση ότι τα κόμματα και οι κυβερνήσεις εκέι αντιλαμβάνονται το μέγεθος της κρίσης, η οποία θα επηρεάσει ολόκληρο τον πλανήτη.

Απο αύριο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει μια σειρά επαφών με τον πρόεδρο της ΚΟ της Αριστεράς (Die Linke) Γκρέγκορ Γκίζι, με την πρόεδρο της Αριστερής Ευρωομάδας Γκάμπι Τσίμερ και τον πρόεδρο του Αριστερού κόμματος της Σουηδίας Γιόνας Σγιέστεντ.

Ενώ τη Δευτέρα θα συναντηθεί με τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες των SPD, Πρασίνων και FDP, αλλά και με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Επίσης , αναμένεται να μιλήσει σε προεκλογική εκδήλωση της Αριστεράς στο Ανόβερο.