Τσίγκης, Σολομωνίδης και Κούκος πίεσαν Παπαχαραλάμπους και Νουρή «για μεθόδους εκμετάλλευσης του νέου σχεδιασμού της Τσερίου»

Κτίζεται μέτωπο με αφορμή την Τσερίου

Με αφορμή την πανδημοτική συγκέντρωση που έγινε στις 18/07 στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου για το νέο προτεινόμενο σχεδιασμό της λεωφόρου Τσερίου, o πρώην υποψήφιος Δήμαρχος Στροβόλου κ. Χρίστος Τσίγκης σε ανάρτηση του στο facebook μεταξύ των άλλων ανέφερε «Και κάτι πολιτικό… που δεν μου πολύ άρεσε. Ο Δήμαρχος πρωτίστως άλλα και το Δημοτικό Συμβούλιο Στροβόλου, λόγω της ισχύς τους ως οργανισμός δημοσίου δικαίου και λόγω της οντότητας τους ως ο δεύτερος μεγαλύτερος Δήμος της Κύπρου, δεν έχουν ιδιαίτερη ανάγκη από «δεκανίκια τύπου εκμετάλλευσης» ή «έκρηξης λατρείας» από κάποιους Βουλευτές που δεν ζουν καν στο Στρόβολο.

Στη Βουλή χρειάζεται πάντα ο μαγικός αριθμός της πλειοψηφίας που σήμερα είναι το 28! Φτάνει ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο να πιστέψουν στους εαυτούς τους, να διεκδικήσουν σωστά και δίκαια τη θέση που έχουν η οποία θα εξυπηρετήσει χιλιάδες κόσμο, εμπορευόμενους αναβαθμίζοντας την τοπική αγορά – δημότες Στροβόλου και μη που κάθε μέρα κινούνται, εργάζονται και διασχίζουν το σημερινό μαρτύριο που λέγεται Τσερίου όπου για μένα είναι ο πιο επικίνδυνος δρόμος αυτή τη στιγμή στην επαρχία Λευκωσίας μαζί με το δρόμο Παλαιχωρίου – Κλήρου.

Υ.Γ. Δήμαρχε πρόσεξε λίγο κάποιους Λειτουργούς σου… χαλούν το καλό κλίμα με τις εξυπνάδες τους και προσβάλουν το Δήμο θεσμικά όταν γίνεται κάτι επανειλημμένα ή/και επίτηδες, πέραν του ότι δεν σέβονται και δεν θυμούνται – αυτοί ξέρουν γιατί!»

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=845997322460140&id=100011496411493

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΕΚ κ. Μορφάκης Σολομωνίδης, ο οποίος είχε παραστεί στην εκδήλωση εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ κ. Μαρίνο Σιζόπουλο. Χαρακτηριστικά ο κ. Σολομωνίδης ανέφερε «Έγιναν υπερβολικές τοποθετήσεις στήριξης της μελέτης από βουλευτές (μη κατοίκους Στροβόλου) οι οποίες σχολιάστηκαν αρνητικά. Το Κ.Σ. ΕΔΕΚ έδωσε το παρόν του στην παρουσίαση της μελέτης, παρόλο που για ακόμα μια φορά λειτουργός του Δήμου (εννοώντας την Πολιτιστικό Λειτουργό κ. Ειρήνη Βιολάρη) αναφέρθηκε μόνο στην παρουσία συγκεκριμένου κόμματος (εννοώντας το Κίνημα Οικολόγων). Αυτό θα πρέπει να προβληματίσει σοβαρά τον Δήμαρχο Andreas Papacharalambous».

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10206285253366132&id=1710001102

Αξίζει να σημειωθεί ότι τοποθέτηση στο ίδιο πολιτικό επίπεδο είχε κάνει και ο Επικεφαλής της Δημοτικής Ομάδας του ΑΚΕΛ Στροβόλου κ. Κώστας Κούκος την ημέρα της πανδημοτικής συγκέντρωσης, αναφέροντας «ότι παρόλο που υπήρχαν διαφορετικές προσεγγίσεις από την πλειοψηφία των συμβούλων συγκεκριμένης δημοτικής ομάδας (εννοώντας την Δημοτική Ομάδα του ΔΗΣΥ) με βάση τον παλαιότερο σχεδιασμό που υπήρχε η νησίδα, σήμερα φαίνεται μια μεταστροφή των θέσεων κάποιων συμβούλων ακόμη και από την ηγεσία του κόμματος τους και όλες οι θέσεις θα διαφανούν τελικά από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου πολύ σύντομα. Ως ΑΚΕΛ πρωτοστατήσαμε υπέρ του ορθού επανασχεδιασμού και αυτό που βλέπουμε σήμερα μας ικανοποιεί».

Ο κ. Νίκος Νουρής σήμερα σχολίασε τις αναφορές του κ. Τσίγκη αναφέροντας «Η προσπάθεια που γίνεται για την ανάπλαση της Λεωφόρου Τσερίου πρέπει να ενδιαφέρει όλους, όσους έχουν ενδιαφέρον να δούμε την πόλη μας, αλλά και την χώρα μας να ξεφεύγει από τα τετριμμένα. Είτε κατοικούμε στον Στρόβολο, είτε όχι. Η παρουσία Βουλευτών στην δημόσια παρουσίαση και μάλιστα Βουλευτών Λευκωσίας, νομίζω ότι μόνο θετικά θα έπρεπε να αποτιμηθεί. Ούτε «δεκανίκι τύπου εκμετάλλευσης» ήταν, ούτε «έκρηξη λατρείας» προς τους τοπικούς άρχοντες φίλε Χρίστο Τσίγκη. Αν θα έπρεπε να σχολιαστεί κάτι, αυτό θα έπρεπε να ήταν η υπόδειξη της απουσίας εκπροσώπων από το σύνολο των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Τέτοια σχόλια και τέτοιοι χαρακτηρισμοί, απλά επιβεβαιώνουν τις παθογένειες και τις νοοτροπίες ενός συστήματος το οποίο οφείλουμε να αλλάξουμε».

Ο κ. Τσίγκης σήκωσε το γάντι και απάντησε στον κ. Νουρή τα εξής «Δεν διαφωνώ αγαπητέ μου Νίκο. Ούτε προσωποποίησα τις αναφορές μου (προφανώς οι αναφορές Τσίγκη έπιαναν και τον Βουλευτή του ΔΗΣΥ κ. Δημήτρη Δημητρίου). Ούτε όμως θα κρύψω κάτι που δεν μου άρεσε ή για εμένα ήταν ή είναι υπερβολή… Οι παρουσίες όλων μας αξιωματούχων και μη κρίνονται όταν γίνονται με μέτρο και με γνώμονα το ορθό, και στην περίπτωση αυτή για την πόλη μας και το γενικότερο κυκλοφοριακό θέμα του Στροβόλου αλλά και των γύρω περιοχών. Εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων είχε και από άλλους χώρους πέραν του ΔΗΣΥ…, όμως δεν αναφέρθηκαν από τους διοργανωτές της εκδήλωσης. Όμως αυτό δεν είναι η ουσία…, η ουσία είναι ότι πήγαμε εκεί να δούμε και να ακούσουμε από ειδικούς τεχνοκράτες κάτι «καλύτερο και πιο ανθρώπινο» που αφορά το μέλλον μας… Θεωρώ ταπεινά τον εαυτό στη σύγχρονη γενιά των πολιτικών και δεν δέρνομαι από παθογένειες ή νοοτροπίες μη αναγνώρισης του ορθού ή οποιωνδήποτε συνεργασιών από όπου κι αν προέρχονται πολιτικά… Μπορώ να δω και «έξω από το κουτί». Όντως οφείλουμε όλοι μας να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε πολλά που αφορούν το ευρύτερο σύστημα… προς το καλύτερο, το πιο ανθρώπινο και το πιο δίκαιο».

Πάντως πηγές της Λαιμητόμος.com αναφέρουν ότι στις πρόσφατες συναντήσεις του Δημάρχου Στροβόλου με τους αρμόδιους Υπουργούς Εσωτερικών και Μεταφορών για το νέο προτεινόμενο σχεδιασμό της λεωφόρο Τσερίου έγιναν με τη συνοδεία και την παρουσία του κ. Νίκου Νουρή, Βουλευτή Λευκωσίας του ΔΗΣΥ, πράγμα που δεν άρεσε στις υπόλοιπες δημοτικές ομάδες του Στροβόλου πλην του ΔΗΣΥ. Δήμαρχε τελικά το αίμα νερό δεν γίνεται! Ο αέρας ανανέωσης του δήθεν ανεξάρτητου Δημάρχου βάζει ξανά τη μάσκα του Συναγερμικού!

Ευχόμαστε στο τέλος να μην χρωματίσουν την λεωφόρο Τσερίου σε μπλε, κόκκινη ή πράσινη και να δουν όλοι μαζί συλλογικά το καλό του Στροβόλου και του κόσμου που κινείται καθημερινά στο συγκεκριμένο δρόμο πρωταρχικής σημασίας που σήμερα είναι όντως ένας από τους πιο επικίνδυνους δρόμους της επαρχίας Λευκωσίας!

Ρεπορτάζ, Ιωάννα Μάντη