Τρ. Κύπρου: Διεύρυνση ενδιαφέροντος και αύξηση κεφαλαίου

Το δς της Τράπεζας Κύπρου αποφάσισε τη διερεύνηση επενδυτικού ενδιαφέροντος αναφορικά με πιθανή αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου  και προχωρεί σε απ` ευθείας επαφές με θεσμικούς και άλλους επενδυτές.

Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα τελεί υπό την έγκριση των μετόχων σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση, ενώ μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας η Τράπεζα σκοπεύει να προβεί στις δέουσες ενέργειες για την εισαγωγή του συνολικού μετοχικού της κεφαλαίου στο ΧΑΚ και στο ΧΑ.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι σε σημερινή του συνεδρία το ΔΣ αποφάσισε «να προχωρήσει με την διερεύνηση επενδυτικού ενδιαφέροντος αναφορικά με πιθανή αύξηση μετοχικού κεφαλαίου».

«Μια τέτοια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα στοχεύει στην επιτάχυνση της εφαρμογής του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης του Συγκροτήματος και, παράλληλα, στην περαιτέρω ενίσχυση του Συγκροτήματος», αναφέρεται.

Εν όψει της πιο πάνω απόφασης, προστίθεται, «η Διεύθυνση του Συγκροτήματος θα έχει απ’ ευθείας επαφές με θεσμικούς και άλλους επενδυτές».

Την ίδια ώρα σημειώνεται ότι «τυχόν αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, θα δομηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να διασφαλίζεται και η δυνατότητα συμμετοχής των υφιστάμενων μετόχων».

Αναφέρεται ακόμη ότι «με την ολοκλήρωση των επαφών, οι τελικοί όροι της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου θα καθοριστούν σε έκτακτη συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου».

Σε κάθε περίπτωση και τηρουμένων των προνοιών του Καταστατικού της Εταιρίας, προστίθεται, «η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα τελεί υπό την έγκριση των μετόχων σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα συγκληθεί για αυτό το σκοπό».

«Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η Τράπεζα σκοπεύει να προβεί στις δέουσες ενέργειες για την εισαγωγή του συνολικού μετοχικού της κεφαλαίου στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου και στο Χρηματιστήριο Αθηνών», αναφέρεται.