Τρύπια άμυνα, χαμένα εκατομμύρια, “ζητιάνοι” στήριξης !! 

Η ενέργεια της Γαλλίας να στείλει στο θαλασσοτεμάχιο “7” πολεμική της φρεγάτα (Fayette) για να κάνει επίδειξη σημαίας στην Τουρκία που εισέβαλε και κατέχει το βορειοδυτικό άκρο του οικοπέδου, δεν μπορεί παρά να χαιρετιστεί. Την ίδια ώρα ωστόσο με την ίδια ένταση προκαλεί και τα αισθήματα όσων πολιτών απέμειναν να μην αποχαυνώνονται από τα όσα τους σερβίρονται και προβληματίζονται ενεργά.

Τα τρώγαμε, τώρα μας τρώνε…

Η έκθεση του Γενικού Ελεγκτή το 2015 για τα 7,2 παρακαλώ δισεκατομύρια ευρώ που μαζεύτηκαν από τη φορολογία για την Άμυνα – Ταμείο Αμυντικής Θωράκισης – από τη δεκαετία του 80′ μέχρι και σήμερα και το γεγονός πως περισσότερα από τα μισά δεν χρησιμοποιήθηκαν για τον σκοπό που ορίζει η νομοθεσία, έρχεται και επανέρχεται στο μυαλό πολλών. Στρατιωτικών, αναλυτών, πολιτικών και όχι μόνο.

Τέσσερα και πλέον εκατομμύρια έκαναν φτερά σε ανελαστικέ δαπάνες όπως μισθοί και επιδόματα και σήμερα η Ε.Φ “μαραζώνει” σαν λουλούδι που έχει να ποτιστεί για χρόνια. Μπροστά στον ατσάλινο εχθρό, η Κυπριακή Δημοκρατία δεν έχει τίποτα να προτάξει παρά το σθένος – όσο έμεινε – του προσωπικού της. Σε επίπεδο εξοπλισμών, ανανέωσης και εκσυγχρονισμού του στρατεύματος το απόλυτο τίποτα.

Η ανάγκη διαφύλαξης των εθνικών συμφερόντων από τρίτους, τη Γαλλία, ενδεχομένως την Ιταλία και αν ποτέ του…«φέξει» του Κούλη και της Ελλάδας, είναι το σύμβολο ήττας του Κυπριακού Ελληνισμού.

Είναι η ώρα των φωνών των λίγων. Της απαίτησης της μειοψηφίας. Του σθένους της μικρής εκείνης ομάδας που ξέρει, γνωρίζει, αντιλαμβάνεται ότι όταν εξοπλίζεις το στράτευμα δεν το κάνεις για να νικήσεις ένα ενδεχόμενο πόλεμο με την Τουρκία. Αυτό δεν είναι ρεαλιστικό.

Το κάνεις όμως για “πλάνο αποτροπής”. Και αυτό δεν μεθερμηνεύεται με τίποτα άλλο παρά με το να κάνεις τον εχθρό να σκεφτεί διπλά και τρίδιπλα να κάνει την κίνηση του, γιατί θα γνωρίζει ότι ναι μεν μπορεί να πετύχει αλλά οι ζημιές του σε ανθρώπινο και όχι μόνο επίπεδο, θα υπερκαλύπτουν τα οποιαδήποτε κέρδη στοχεύει. Ας το κάνει αυτό βίωμα η πολιτική ηγεσίας.

Λίγα στοιχεία σοκάρουν…

Και όσοι θα σπέυσουν να μας πουν πολεμοχαρείς ας μην βιαστούν και ας διαβάζουν μερικά στοιχεία σε σχέση με εξοπλιστικά προγράμματα, έχοντας πάντα κατά νου ότι χάθηκαν 4 δις ευρώ σε μισθούς και επιδόματα ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ. 

  • Το μεγαλύτερο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ, το Τζ.Μπους στοίχισε να ναυπηγηθεί 3.2 δις δολλάρια και μεταφέρει 80 μαχητικά αεροσκάφη με τις ομάδες τους + τα όπλα άμυνας του ιδιού του σκάφους.
  • Ένα μαχητικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς (όχι 6ης όπως τα F35) δεν κοστίζει περισσότερο από 200 εκ. δολλάρια
  • Η Τουρκία αγόρασε δύο συστοιχίες πυραύλων αεράμυνας S400 έναντι δύο δισεκατομμυρίων ευρώ και της καλύπτουν όλο τον εναέριο χώρο.

ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ.

Προσπάθησε. Άλλαξε την πορεία και θα είμαστε δίπλα σου. Αν στο αρνούνται κατάγγειλε το και παρέδωσε τη σκυτάλη. Αλλιώς θα είσαι και συ συνένοχος της πολιτικής παράδοσης χωρίς αξιοπρέπεια.

Μ.Χ.