Τρόικα: Συνεχίζονται οι επαφές των τεχνοκρατικών κλιμακίων

Τα τεχνοκρατικά κλιμάκια της Τρόικας συνεχίζουν και σήμερα τις επαφές τους  στο πλαίσιο της έβδομης αξιολόγησης της εφαρμογής του κυπριακού προγράμματος οικονομικής προσαρμογής, τόσο για το χρηματοπιστωτικό σύστημα, όσο και για τα δημοσιονομικά και τις μεταρρυθμίσεις.

Κλιμάκιο της Τρόικας θα συζητήσει με την Προεδρία της Δημοκρατίας στις 8.30, στο Υπουργείο Οικονομικών, τη μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα, ενώ στις 9.00 θα συζητηθεί η μεταρρύθμιση της δημοσιονομικής διαχείρισης.

Παράλληλα, στη Γενική Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Συντονισμού και Ανάπτυξης θα συζητηθούν θέματα του τομέα των ακινήτων.

Το απόγευμα, από τις 14.00 μέχρι τις 15.00, στο Υπουργείο Οικονομικών, οι εκπρόσωποι της Τρόικας θα συζητήσουν, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τις εξελίξεις για την οικονομία (μακροοικονομικά) και θα ακολουθήσει συζήτηση για τα δημοσιονομικά. Στις δύο συναντήσεις θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι τόσο του Υπουργείου Οικονομικών όσο και της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου.

Την Πέμπτη, το πρωί, κλιμάκιο της Τρόικας θα συζητήσει στο Υπουργείο Οικονομικών εργασιακά θέματα, ενώ σε παράλληλη συνάντηση άλλο κλιμάκιο των δανειστών θα έχει συνάντηση με το Δημοσιονομικό Συμβούλιο. Σε άλλη συνάντηση θα συζητηθούν θέματα πολιτικής αεροπορίας.

Το απόγευμα, στο Υπουργείο Οικονομικών, θα συζητηθούν σε χωριστές συναντήσεις με τους τεχνοκράτες της Τρόικας φορολογικά θέματα και θέματα έκδοσης τίτλων ιδιοκτησίας, τα οποία σχετίζονται και με το νομοσχέδιο για τους “εγκλωβισμένους” ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι δεν έχουν τίτλο ιδιοκτησίας λόγω χρεών του επιχειρηματία ανάπτυξης γης ο οποίος πώλησε το ακίνητο.

Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο στις 24 Ιουνίου και κατατέθηκε στη συνέχεια στη Βουλή για ψήφιση.