Κανονικά θα γίνει η εκταμίευση της επόμενης δόσης, εφόσον η Ελλάδα κατόρθωσε να πετύχει τους στόχους που είχαν τεθεί για το 2012 σύμφωνα με την Τρόικα, ανέφερε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Με βάση το πρακτορείο Dow Jones Newswires και απόρρητο έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, τα τελικά δημοσιονομικά στοιχεία από την Τρόικα θα εμφανίσουν ότι η Αθήνα πέτυχε τους στόχους του προγράμματος διεθνούς βοήθειας και έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για την καταβολή της επόμενης δόσης από τους δανειστές της.
Σύμφωνα με το πρακτορείο το εν λόγω έγγραφο παρουσιάστηκε σήμερα στο γερμανικό Κοινοβούλιο με στόχο την ενημέρωση των βουλευτών σχετικά με τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε κατά τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις 11 Φεβρουαρίου, όπως και των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης την επόμενη ημέρα. Βάσει του πρακτορείου οι εκπρόσωποι της Τρόικας ενημέρωσαν το Eurogroup για την δημοσιονομική πολιτική της Ελλάδας.
«Θεωρείται ότι οι στόχοι του προγράμματος για το 2012 έχουν επιτευχθεί», ανέφερε η Τρόικα στο Eurogroup σύμφωνα με το έγγραφο. «Η Τρόικα θεωρεί ότι η Ελλάδα πορεύεται καλώς στην πορεία για την επίτευξη του στόχου το Φεβρουάριο, για την καταβολή της επόμενης δόσης», πρόσθεσε.
Να σημειωθεί πως η δόση των 2,8 δισ. ευρώ εγκρίθηκε το Δεκέμβριο και τελούσε εν αναμονή της εκπλήρωσης των στόχων του 2012, ενώ για το σκοπό αυτό θα συνεδριάσει το Euro Working Group στις 21 Φεβρουαρίου.