Τρόικα: Εργασιακά, φορολογικά, ταμεία προνοίας και ΜΕΔ στη σημερινή ατζέντα

Οι τεχνοκράτες της Τρόικα θα συζητήσουν σήμερα εργασιακά και φορολογικά θέματα, καθώς και θέματα ταμείων προνοίας και μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Η αξιολόγηση  της εφαρμογής του κυπριακού προγράμματος οικονομικής προσαρμογής.γίνεται σε τεχνοκρατικό επίπεδο, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσει η ουσιαστική αξιολόγηση της εφαρμογής του κυπριακού προγράμματος από τους επικεφαλής των διεθνών δανειστών. Προς αυτό το σκοπό, την ερχόμενη Δευτέρα, στις 9.00 το πρωί, ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης θα συναντηθεί με τους επικεφαλής της Τρόικας.

Σήμερα το πρωί, κλιμάκιο της Τρόικας θα συζητήσει στο Υπουργείο Οικονομικών εργασιακά θέματα, ενώ άλλο κλιμάκιο των δανειστών θα συναντηθεί στις 9.30 στους χώρους των δικαστηρίων με την Υπηρεσία Αφερεγγυότητας για να εξετάσουν μαζί με τους αρμόδιους δικαστές και πρωτοκολλητές τον τρόπο λειτουργίας των δικαστηρίων στο πλαίσιο της εφαρμογής και της νομοθεσίας για την αφερεγγυότητα.

Στις 12.00 άλλο κλιμάκιο των δανειστών θα έχει συνάντηση με το Δημοσιονομικό Συμβούλιο για να συζητηθεί ο τρόπος λειτουργίας του Συμβουλίου, ενώ σε άλλη παράλληλη συνάντηση θα συζητηθούν θέματα πολιτικής αεροπορίας.

Το απόγευμα, στο Υπουργείο Οικονομικών, θα συζητηθούν φορολογικά θέματα, ενώ στις 16.30 οι τεχνοκράτες της Τρόικας θα συζητήσουν με το Κτηματολόγιο θέματα έκδοσης τίτλων ιδιοκτησίας, τα οποία σχετίζονται και με το νομοσχέδιο για τους “εγκλωβισμένους” ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι δεν έχουν τίτλο ιδιοκτησίας λόγω χρεών του επιχειρηματία ανάπτυξης γης ο οποίος πώλησε το ακίνητο.

Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο στις 24 Ιουνίου και κατατέθηκε στη συνέχεια στη Βουλή για ψήφιση.

Εξάλλου, στην Κεντρική Τράπεζα, στις 10.00 το πρωί οι τεχνοκράτες της Τρόικας θα συναντηθούν με τους επικεφαλής του Συνεργατισμού.

Σε άλλη συνάντηση στην Κεντρική Τράπεζα, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, κλιμάκιο της Τρόικας θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους του Υπουργείου Οικονομικών, την Έφορο Ασφαλιστικών Εταιρειών και τον Διευθυντή Υπηρεσιών Κοινωνικών Ασφαλίσεων κατά την οποία θα συζητήσουν θέματα που αφορούν τα ταμεία προνοίας.

Οι τεχνοκράτες της Τρόικας θα συναντηθούν επίσης στην Κεντρική Τράπεζα, στις 15.00, με τον Χρηματοοικονομικό Επίτροπο Παύλο Ιωάννου, ενώ στις 16.00, θα συζητήσουν σε συνάντηση στην οποία θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, ΚΕΒΕ και ΟΕΒ, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.