Τρυφωνίδης: Aναμένουμε από τον αρχηγό και την Υπουργό, να αποδώσουν ευθύνες και να πέσουν κεφάλια

Ως Δημοκρατική Παράταξη – Συνεργασία, καταδικάζουμε για ακόμα μια φορά τα θλιβερά επεισόδιά που έχουν γίνει στη Χλώρακα και στη Λεμεσό με όση δύναμη έχουμε γιατί αυτά τα επεισόδια δημιούργησαν τραυματισμούς, δημιούργησαν καταστροφές και η καταδίκη των επεισοδίων πρέπει να είναι από όλο τον κυπριακό λαό από όπου και αν προέρχονται, ανέφερε σε δήλωσή του βουλευτήσ της Δημοκρατικής Παράταξης – Συνεργασίας Δημοκρατικών Δυνάμεων, Αλέκος Τρυφωνίδης.

Σημειώνουμε την ανεπάρκεια εδώ και χρόνια σωστής μεταναστευτικής πολιτικής που θα έπρεπε να δημιουργηθούν οι κατάλληλοι χώροι ούτως ώστε οι άτυποι μετανάστες που είτε υποβάλλουν αίτηση για άσυλο είτε απορρίπτονται οι αιτήσεις τους να είναι σε σωστούς χώρους, να τους παρέχονται όλα τα αναγκαία με βάση τις διεθνείς συμβάσεις αλλά θα αποτρέπετο η δημιουργία γκέτο σε διάφορες περιοχές όπως η Χλώρακα, η Λεμεσός, η Κοκκινοτριμιθιά, η Σολιά και πολλές άλλες.

Χαιρετίζουμε σήμερα την ομολογία του αρχηγού της αστυνομίας ότι παρόλο την ύπαρξη ενός σωστού και κατάλληλου επιχειρησιακού πλάνου δεν κατάφερε η αστυνομία να αποτρέψει τα βίαια επεισόδια, τις καταστροφές, τους τραυματισμούς αλλά και την ίδια ώρα να μην παρέχει το σωστό και αναβαθμισμένο αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες. Ρωτήσαμε τον αρχηγό αστυνομίας και μας απάντησε με ευθύτητα γιατί από εκείνο το σημείο που θα αναφέρω άρχισαν όλα. Το δικαίωμα της διαδήλωσης το έχουν όλοι οι πολίτες, οι κουκουλοφόροι διαδηλωτές απαγορεύεται να κάνουν διαδηλώσεις. Έπρεπε την ώρα που είδαν τους κουκουλοφόρους διαδηλωτές, την ίδια ώρα να συλληφθούν όχι να τους δοθεί το σήμα να αρχίσουν διαδήλωση. Αυτό ήταν το κομβικό σημείο και αναμένουμε από τον αρχηγό και την Υπουργό, μετά την έκθεση γεγονότων, να αποδώσουν ευθύνες και να πέσουν κεφάλια.

Την ίδια ώρα στηρίζουμε την αστυνομία, στηρίζουμε τα σώματα ασφαλείας και θα τους παρέχουμε όλα τα απαραίτητα εχέγγυα και εργαλεία και ανθρώπινο δυναμικό για να έχουν σωστή και αποτελεσματική αστυνόμευση να παρέχουν το αναβαθμισμένο αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες, στους τουρίστες, στους ξένους, στους μετανάστες, σε όλους. Γιατί εάν απαξιώνουμε τα σώματα ασφαλείας συλλήβδην θα έχουμε περισσότερα κακά δεν θα έχουμε κράτος, δεν θα έχουμε σωστή πολιτεία. Την ίδια ώρα που θα απονεμηθούν οι ευθύνες και θα πάρουν το δρόμο της δικαιοσύνης, θα στηρίξουμε με όλα τα μέσα την Αστυνομία για να μπορέσει να επιτελεί το έργο της με αποτελεσματικότητα και επάρκεια.