Τρυφωνίδης: Ναι στη λήψη μέτρων που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της μετανάστευσης

Ναι στη λήψη μέτρων που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της μετανάστευσης, τόνισε σε δήλωσή του ο υποψήφιος βουλευτής της ΔΗ.ΠΑ – Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων, Αλέκος Τρυφωνίδης

 

Είναι κοινή διαπίστωση ότι το θέμα της παράνομης μετανάστευσης είναι ένα πολύπλοκο και πολυσύνθετο ζήτημα, το οποίο είναι υπαρκτό και η πολιτεία οφείλει να λάβει μέτρα για την αντιμετώπισή του.

Έχουμε πληροφορηθεί ότι την προηγούμενη περίοδο υπήρξε συνεννόηση του Υπουργείου Εσωτερικών με τις κοινοτικές αρχές της περιοχής Αστρομερίτη -Περιστερώνας – Aκακίου για την έναρξη έργων περίφραξης με διπλό συρματόπλεγμα της νεκρής ζώνης έκτασης 19 χιλιομέτρων.

Ως ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ – Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων όχι μόνο αντιλαμβανόμαστε την αναγκαιότητα λήψης μέτρων που θα αντιμετωπίζουν το σοβαρό πρόβλημα της μετανάστευσης, αλλά και στηρίζουμε μέτρα που βοηθούν την Κυπριακή Δημοκρατία να αντιμετωπίσει τα κύματα μεταναστών που στοχευμένα στέλνει η Τουρκία τόσο δια θαλάσσης όσο και από τη νεκρή ζώνη.

Μέσα σ΄αυτό το πλαίσιο, η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ-Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων είχε επαφές τόσο με τον Υπουργό Εσωτερικών όσο και με Κοινοτάρχες της περιοχής.

Αντιλαμβανόμαστε και γνωρίζουμε ότι υπάρχουν σημαντικά θέματα εθνικής ασφάλειας και εφαρμογής του Κανονισμού της Πράσινης Γραμμής. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι ρυθμίσεις που έχουν τροχοδρομηθεί δεν συνιστούν αλλαγή του Στάτους Κβο και θα συνεχίζουν να δίνουν εύκολη προσβασιμότητα μέσω εισόδων προς τους γεωργούς και τους κατοίκους που δραστηριοποιούνται στη νεκρή ζώνη.

Θεωρούμε, επίσης ότι θα διασφαλίζεται η ασφάλεια εκείνων των κατοίκων που διανυκτερεύουν στα χωράφια τους για να διεκπεραιώνουν τις γεωργικές εργασίες τους.