Τροχονομικοί έλεγχοι της Αστυνομίας – 831 καταγγελίες το τελευταίο 48ωρο

Τροχονομικοί έλεγχοι της Αστυνομίας – 831 καταγγελίες το τελευταίο 48ωρο

Στο πλαίσιο της εμπέδωσης της οδικής ασφάλειας και του αισθήματος ευθύνης απέναντι στους χρήστες του οδικού δικτύου, καθώς επίσης και της πρόληψης των σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων οδικών συγκρούσεων, πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο 48ωρο, παγκύπριοι στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι.

Οι έλεγχοι έγιναν τόσο στο πρωτεύον, όσον και στο δευτερεύον οδικό δίκτυο, με ιδιαίτερη έμφαση στις κυριότερες αιτίες πρόκλησης σοβαρών/θανατηφόρων τροχαίων οδικών συγκρούσεων, όπως απρόσεκτη και αμελής οδήγηση, υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης/ναρκωτικών, κ.ά.

Κατά τους ελέγχους προέκυψαν 831 καταγγελίες για διάφορες τροχαίες παραβάσεις, εκ των οποίων, οι 440 αφορούσαν υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, 29 για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης, 3 για οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών και άλλες 359 για διάφορα άλλα τροχαία αδικήματα.

Επίσης κατά την πιο πάνω περίοδο, εντοπίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε Αστυνομικούς Σταθμούς 4 οχήματα, τα οποία ήταν δηλωμένα ως ακινητοποιημένα, ένα αναζητούμενο όχημα, καθώς επίσης και ένα κλοπιμαίο μοτοποδήλατο.

Οι τροχονομικοί έλεγχοι της Αστυνομίας συνεχίζονται καθημερινά.