Τροφές που εκτοξεύουν την διάθεση

Μερικές φορές οι οποίες θεωρούμε ότι εκτοξεύουν τη διάθεση έχουν ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα.

Αυτές οι τροφές (π.χ. τηγανητά, γλυκά κτλ), αντί να σας ανεβάσουν τη διάθεση μπορούν απλά να εκτοξεύσουν άμεσα τα επίπεδα του σακχάρου σας στο ζενίθ και το ίδιο απότομα να τα ρίξουν στο ναδίρ. Εκτός αυτού δημιουργούν φούσκωμα, ναυτία, κακή γνωστική λειτουργία, ενώ μπορεί να σας αφήσουν ανικανοποίητους και πεινασμένους για περισσότερο χρονικό διάστημα. Και αυτά είναι μόλις τα βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα.

Δυστυχώς, δεν υπάρχουν τροφές που θα μπορούσαν να θεραπεύσουν πλήρως μια κακή ημέρα, αλλά υπάρχουν ένα σωρό επιλογές με συστατικά που ενισχύουν σε μεγάλο βαθμό τη διάθεση.

Βεβαιωθείτε ότι η διατροφή σας είναι πλούσια σ’ αυτές τις τροφές για να αποκομίσετε τα οφέλη που προσφέρουν.

Φράουλες, πορτοκάλια, και μάνγκο
Η βιταμίνη C τονώνει σε σημαντικό βαθμό το ανοσοποιητικό σας σύστημα κι αυτό σίγουρα το ξέρατε. Γνωρίζατε, όμως, ότι μπορεί να ενισχύσει και τη διάθεσή σας; Αυτό το ισχυρό αντιοξειδωτικό έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα της κατάθλιψης, βοηθώντας το σώμα να σταματήσει τη συσσώρευση ελεύθερων ριζών και να συνέλθει γρηγορότερα από το άγχος. Γι’ αυτό ξεκινήστε την ημέρα σας με φράουλες, πορτοκάλια και μάνγκο, ίσως και μια κουταλιά γιαούρτι.

Καρύδια
Για να διατηρήσετε τις καλές δονήσεις, καλό είναι να καταναλώσετε ένα σνακ λίγο πριν το μεσημέρι, όπως μια χούφτα καρύδια. Είναι τόσο πολύ φορτωμένα με ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνουν άμεσα τη διάθεση και τα συναισθήματα αυτοεκτίμησης. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να ικανοποιήσουν την πείνα σας και να αποκρούσουν τα συναισθήματα κατάθλιψης.

Σέλινο
Χορτάτοι και αρκετά ικανοποιημένοι φτάσατε πια στο τέλος της εργάσιμης ημέρας, αλλά είστε παράλληλα κοντά και στο τέλος της ημέρας. Το στομάχι σας αρχίζει να δουλεύει σε χαμηλούς ρυθμούς. Τι πρέπει να κάνετε; Πιάστε λίγο σέλινο. Το σέλινο περιέχει χημικές ουσίες που μειώνουν τη συγκέντρωση των ορμονών του στρες στο αίμα, επιτρέποντας στο σώμα σας να στρεσάρεται λιγότερο. Μπορείτε να το πιείτε σαν χυμό ή να το φάτε μόνο του ή με λίγη πρωτεΐνη για να σας κρατήσει ικανοποιημένους μέχρι την ώρα του ύπνου.

Κριθάρι
Αν έχετε κάνει έξυπνες επιλογές τροφίμων όλο το πρωινό, είστε πιθανότατα σε καλή διάθεση μέχρι το μεσημέρι. Πώς θα βγάλετε το άλλο μισό της ημέρας; Μια πολύ καλή επιλογή δεν είναι άλλη από το κριθάρι. Φτιάξτε ένα πιάτο με κριθάρι, πιπέρι, κουρκούμη και σπαράγγια και απολαύστε ένα νόστιμο πιάτο. Το κριθάρι είναι σύνθετος υδατάνθρακας που βοηθά στην τόνωση του εγκεφάλου και απελευθερώνει σεροτονίνη, την ορμόνη που μας κάνει να νοιώθουμε καλά. Είναι πολύ πιο υγιεινή επιλογή και θα σας χορτάσει πολύ περισσότερο από ένα πιάτο ζυμαρικά με τυρί.