“Τρομοκρατική” επίθεση στον Καναδά – Άντρας τραυμάτισε με μαχαίρι πέντε άτομα (Βίντεο)

Σε έρευνα για “τρομοκρατική επίθεση” προχώρησε η Αστυνομία του Καναδά, μετά από επίθεση με μαχαίρι από άντρα σε αστυνομικό τραυματίζοντας επίσης άλλους τέσσερις.

Σύμφωνα με τα Καναδικά Μέσα Ενημέρωσης, το περασμένο Σάββατο, γύρω στις 8:15 το βράδυ κοντά στο γήπεδο της πρωτεύουσας της Αλμπέρτα όπου διεξαγόταν ένας αγώνας του καναδικού φουτμπόλ, ένας άντρας οδηγούσε με μεγάλη ταχύτητα έπεσε πάνω σε μεταλλικό κιγκλίδωμα.

Στην συνέχεια χτύπησε με το όχημα του έναν αστυνομικός εκσφενδονίζονται τον σε ύψος πέντε μέτρων, σύμφωνα με τις εικόνες από κάμερα επιτήρησης που δημοσιοποιήθηκαν από την Edmonton Journal. Ο άντρας εξήλθε του οχήματος του και ξαναχτύπησε τον αστυνομικό και διέφυγε πεζός.

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, η Αστυνομία, η οποία είχε στο μεταξύ στήσει οδοφράγματα ελέγχου σ` αυτή την πόλη των 800.000 κατοίκων, έλεγξε μια καμιονέτα μετακομίσεων και ο οδηγός της ταυτοποιήθηκε με τον ιδιοκτήτη του οχήματος που είχε εμπλακεί στην επίθεση εναντίον του αστυνομικού.

Άρχισε τότε μια καταδίωξη στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από δέκα αστυνομικά οχήματα. Προσπαθώντας να διαφύγει “με πάνω από 80 χλμ/ώρα” μέσα στο Έντμοντον, ο οδηγός έριξε εσκεμμένα την καμιονέτα πρώτα πάνω σε δύο διαβάτες, αφηγήθηκε στην τοπική εφημερίδα ένας αυτόπτης μάρτυρας.

Ο οδηγός έχασε τον έλεγχο της καμιονέτας, η οποία ανατράπηκε. Γρήγορα οι αστυνομικοί έβγαλαν τον οδηγό από το σπασμένο παρμπρίζ και του πέρασαν χειροπέδες.

Ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό δήλωσε πως είναι “είμαι εξαιρετικά ανήσυχος και αγανακτισμένος απ` αυτή την τραγωδία. Δεν μπορούμε να αφήσουμε και δεν θα αφήσουμε τον βίαιο εξτρεμισμό να ριζώσει” ανάμεσα στον πληθυσμό”.

Ο δήμαρχος του Έντμοντον Ντον Άιβσον δήλωσε πως πρόκειται για “επίθεση μοναχικού λύκου”. Τα καναδικά τηλεοπτικά δίκτυα CBC και CTV μετέδωσαν πως η αστυνομία βρήκε μέσα στην καμιονέτα μια σημαία της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.